Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - třináctý

dscn5996.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - třináctý

13.den:  18.1.2015

Neděle -   2.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: – 4 hod.

Každý návštěvník se hned z počátku plavby musí podrobit cvičení, které má záchranný a bezpečnostní motiv. V třetím patře, kde nejsou kajuty, ale jsou zde obchůdky s fotoaparáty, dalekohledy, kosmetikou, šperky a oblečením a bary s hudební produkcí, jsou na bočních stranách lodi zavěšeny obrovské záchranné čluny a záchranné nafukovací ostrovy. Tato venkovní část slouží také k procházkám či sportování, jeden okruh je přes půl kilometru. Je odtud také pěkný výhled na moře.

Dnes ráno píši tento deníček je 8,10 hodin,  u nás je už po poledni a to 12 hodin deset minut. Filmoval jsem třetí i deváté patro, internet opět není k podívání na moje cestovatelské stránky či zaslání dalších fotek. Dnes opět plaveme směrem jihojihozápad, tentokrát už jsme za rovníkem tedy asi další 3 měsíce budeme na této pro nás vzdálené a mimořádně jiné jižní polokouli oproti té naší severní, kde žijeme.

Po ranním strečinku a při soutěži v badmintonu se nám 2,5 míle od lodi objevila skupina ostrovů sopečného původu Fernando de Noronha, která patří Brazilii, některé části ostrovů byly nádherné s vysokými skalisky, které by byly určitě super pro horolezce. Možná že skalní jehla převyšující dvojnásobně okolí, ještě nebyla slezena. Také jsme už od snídaně pozorovali plachtící velké a štíhlé ptáky, kteří se německy jmenují Fregatenvogel, ale bohužel bez internetu nezjistíme český název. Tito ptáci plachtí zásluhou termiky a větru a zůstávají viset téměř nehnutě ve vzduchu. Také se umí střemhlav bleskurychle potápět i do desetimetrové hloubky při lovu ryb.

I když je počasí polooblačné se silným větrem, většině lidí se podařilo spálit. My jsme se neopalovali, ale přesto jen z krátkých pobytů na slunci při focení jsme také červení. Nadešel čas prvního praní, kdy jsme využili větrnost a při pozorování nádherných mraků a západu slunce jsme prádlo téměř usušili na horní palubě. Silný vítr rozhoupává naši loď, dnes poprvé je trochu víc znatelné její houpání.

Na večeři jsme ochutnali tentokrát všechny tři chody a vypili dvojnásobné množství alkoholu – Luďa dvě piva a Jana dvě sklenky výborného sicilského červeného vína. Poslední dobou chodíme hned po večeři poslouchat klasickou hudbu v podání polského tria Moonlight před návštěvou divadla.

Dnes v divadle vystoupili nám již známí zpěváci duo Miles – Kramar. Dosud jsme v divadle měli možnost vidět umělce s lepšími výkony.

dscn6334.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Aktivity na lodi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 76
Celkem: 3060113
Měsíc: 47218
Den: 3523