Jdi na obsah Jdi na menu
 


Expedice Jižní Amerika 2011

Expedice Jižní Amerika 2011 – 10 států za 37 dnů 

(31. ledna až 8. března 2011)

 
Vážení a milí přátelé děkuji Vám, že mnozí z Vás sledovali „Tibetské dobrodružství 2009“ na těchto web stránkách, a kdo je ještě nečetl, má možnost se s nimi seznámit a shlédnout i fotografie.
 
Na začátku roku 2011 jsem oslavil 60. narozeniny a rozhodl jsem se, že se vydám na cestu přes CK Bubo ze Slovenska na ještě náročnější expedici, která bude trvat 37 dnů, a procestuji většinu států Jižní Ameriky. Chtěl bych i nadále z této expedice sobě i Vám všem podávat podrobné informace o expedici, jak tomu bylo i z Tibetského dobrodružství v roce 2009.
 
Režie zpráv z této cesty bude podobná, nabídnu Vám rubriku Informace o Jižní Americe, dále rubriku Krok za krokem, která bude doplněná o Fakta a postřehy, samozřejmě rubriku Fotogalerie obsahující aktuální foto ze všech 10ti navštívených států. Průběžně se pokusím aktualizovat tyto web stránky novými postřehy a fotkami dle možnosti místního internetového připojení.
   
Nejdříve Vás chci informovat o sobě:  za posledních víc jak deset roků jsem se věnoval hlavně jeskyňářství  nejen na Moravě, zúčastnil jsem se mnohých expedicí i do starých důlních děl na Slovensku, Slovinsku, ale také do vzdálených lokalit v Kalifornii, Oregonu či Novém Jižním Walesu. Za zlatinkami a velikým poznáváním a dobrodružstvím jsem jezdil po části Evropy, ale i mimo ni a zúčastnil jsem se i ME a MS v rýžování zlata a to se střídavými úspěchy, naposledy na MS 2010 ve Zlatých Horách.
 
Expedičním řádně připraveným způsobem jsme v malém kolektivu nadšených lidí procestovali také v USA  pět států západního pobřeží, dále po několika měsících značnou část Austrálie a také všechny hlavní ostrovy Japonska a již vzpomínanou expedici Čína-Tibet- Nepál – Indie v roce 2009.
 
Krásné vzpomínky mám  nejen na přírodu, hory, sopky, pouště,  ale také na architekturu měst, pamětihodnosti, muzea, přátele a nevšední zážitky. Kdyby nebylo dostatek fotografického materiálu, zpracovaných filmů, poznatků v napsaném deníku  nebo kamínků z těchto cest, jistě by se část zážitků postupně pozapomněla.
 
Právě s tímto úmyslem je zaznamenat počínání a postup této jistě nevšední „Expedice Jižní Amerika 2011“ v délce 37 expedičních dnů. Věřím, že tento můj úmysl se podaří naplnit, že bude dostatek příležitostí zážitky s fotkami potěšit všechny u nás doma v ČR a na Slovensku a že nám budete držet palce, aby program byl naplněn a celá expedice dopadla dobře,  jak si všichni přejeme.
 

jamerika2.jpg

Tečkovaná bílá trasa je let letadlem a bílá plná čára značí cestu autem, autobusem, lodí či vlakem. Už z této mapky je zřejmé, že jde o velice náročnou cestu po fyzické i psychické stránce. Děkuji za sledování shovívavost  a těším se Váš podnět
Váš Luďa Hartl.
 
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 24
Celkem: 3063505
Měsíc: 49276
Den: 3345