Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - patnáctý

dscn6113.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - patnáctý

15.den:  20.1.2015

Úterý -   3.týden                      

Trasa:  Maceio - Brazílie

Časové pásmo: – 2 hod.

Brazílie je pátou největší zemí světa a také na pátém místě podle nejvyššího počtu obyvatel. Je největším státem Jižní Ameriky. Má celkem  195 milionů obyvatel. Přírodní poměry: více než polovinu území zabírá Brazilská vysočina, která odděluje Amazonské nížiny od Guayanské vysočiny na severu . Amazonská nížina je plochá rovina protkaná hustou sítí řek a porostlá tropickými lesy. Největší část území odvodňuje Amazonka, která je nejvodnatější řekou na zemi. Většinu území pokrývají lesní formace, zejména tropické deštné lesy v Amazonii, bažiny na vysočině se šíří savany a na suchém severovýchodě polopoušť.  Amazonský ekosystém je ohrožen těžbou dřeva i zemědělskou kolonizací . Obyvatelstvo má rozmanitý původ a mísí se bez rasových či etnických zábran. Úředním jazykem je portugalština, hlavním městem je Brasilia a největším městem je Säo Paulo.

Sledovali jsme vlastní připlutí lodi do přístavu k molu, tentokrát jsme byli spokojeni s tím, že autobusy odváželi zcela pravidelně lidi až za přístav do města. My jsme opět měli s sebou naše kola a byli jsme velmi spokojeni, protože Maceio je vlastně dlouhý a úzký pobřežní pás. Po celé délce byla pláž velmi živě navštěvována, mezi vysokými moderními budovami a oceánem byla silnice, cyklostezka a chodník, takže celá naše vyjížďka byla velmi příjemná a bezpečná.

Na lodi stále trvá problém s internetem a asi bude pokračovat. Přihlásila se k nám jedna Slovenka, dlouho žijící v zahraničí, když viděla naši plaketu na kole s označením Ctech Expedition. Měli jsme radost, že chvilku slyšíme téměř rodný jazyk. Údajně je na lodi ještě nějaká Češka, byla na výletě s našimi spolusedícími  rakouskými učitelkami, ale s ní jsme se zatím nesetkali. U snídaně jsme zase byli pro změnu u stolu s manželi z Německa, kteří přes strýce, který byl za války byl v brněnských židenických kasárnách, mají k Moravě dobrý vztah. Ale s tímto strýcem to špatně dopadlo, sice si vzal Brňanku, ale ta při porodu zemřela a on odešel na frontu, kde padl.

U vážné hudby polského tria se scházíme s východoněmeckým manželským párem, on je původem Maďar, ale maďarsky neumí, ale zato se občas pokouší s Luďou pokecat rusky. Večerní program byl zase tradiční a to návštěva divadla. Vystupovali Brazilci ve složení baskytara, bicí a zpěvačka jména Yvette Matos, která svůj zpěv sama doprovázela na kytaru a byla perfektní, jak v hudbě, tak v kontaktu s publikem. Zazpívala vesměs šansony v různých jazycích a při tom dokonce imitovala různé přídavné hudební nástroje, jako trubku a saxofon.

dscn6117.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Jižní Amerika - Brazílie

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 30
Celkem: 3054740
Měsíc: 43893
Den: 2333