Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - den sedmý

dscn5642.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - den sedmý

7.den:  12.1.2015

Pondělí  -   2.týden                      

Trasa: na moři

Časové pásmo: – 2 hod.

Dnes také končíme první týden našeho putování  a zakoupili jsme si připojení na WIFI přímo na loďi a  zážitky jsme i s fotkami zaslali do Evropy k informaci naším českým přátelům. Za první týden jsme natočili na kameru přes 4 hodiny a asi 250 fotek budeme posílat za 1. týden naší plavby. Video se bude zpracovávat až po ukončení. Dnešní den opět budeme na lodi a věnovali jsme se foto i video dokumentaci veřejně přístupných prostor lodi. Zatím neznáme technické parametry lodi – nicméně předpokládáme, že šířka lodi je přes 30 metrů a její délka asi 250 metrů,  pro návštěvníky je k dispozici 10 pater +  asi 2-3 patra v podpalubí a 1 patro s technickou vybaveností zcela nahoře. Dnes jsme vstali před šestou hodinou a nafotili 2 patra dokud jsou prostory prázdné bez návštěvníků a další budeme provádět vždy v době, kdy loď pluje po celý den.

Ráno jsme se zúčastnili společného cvičení strečingu, abychom za tuto dlouhou plavbu nepřibrali na váze mnoho kilogramů, probíhá mnoho přednášek a kurzů, mnozí sportují v posilovně a  spiningu, tyto sportovní aktivity jsou za peníze. Chceme se víc zapojit do koupání a plavání v 2 bazénech s mořskou vodou a 4 vířivek s teplou chlorovanou vodou.

Dorozumívacím jazykem zde na lodi je italština, španělština, angličtina,  francouzština a němčina a v těchto jazycích vychází každodenně časopis „Today“. Třeba dnes se zde píše, že slunce vychází v 06,54 hodin a zapadá 17,47 hodin, teplota po celý den minimální 18 a maximální 21 stupňů Celsia, mírně oblačno.

Večer jsme se opět těšili do divadla a nebyli jsme zklamaní.  Pod názvem „Klasicky a šarmantně“  uvedlo trio Moonlight známé světové skladby klasické hudby.  V triu klavír, housle, kontrabas excelovala houslistka a sklidila zasloužený potlesk. Tato trojice hraje každodenně večer na 3.palubě a zřejmě se tam také někdy vypravíme. Kulturní program na lodi je velmi bohatý, líbí se nám, stále máme z čeho vybírat, ale nejatraktivnější je pro nás divadlo.

dscn5785.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Naše loď, kajuta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 81
Celkem: 3058321
Měsíc: 46050
Den: 3070