Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - den osmý

dscn5812.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - den osmý

8.den:  13.1.2015

Úterý  -   2.týden                      

Trasa: na moři

Časové pásmo: – 2 hod.

Už jsem se zmínil o Ferdinandu Magellanovi, který jako první obeplul tuto zeměkouli na lodi. První cesta trvala celkem 1100 dní, začala v Seville v roce 1519 a byla dokončena 6.září 1522. Hlavním cílem této plavby bylo vyhledání nových námořních cest. Kapitán Magellan během této cesty zemřel, ale posádka dovedla šťastně loď Victoria do španělského přístavu.

Dnes v noci jsme překročili obratník Raka, čímž jsme se dostali do tropického pásma a v dalších dnech směrem do Jižní Ameriky nás čeká rovník a po návštěvě Rio de Janeira překročíme obratník Kozoroha a tím na několik týdnů opět tropické pásmo opustíme.

Náš organismus se zřejmě neumí s trvale fungující klimatizací tak rychle přizpůsobit, Luďa dostal rýmu a bolí ho v krku.  Nicméně statečně bojuje a navštívili jsme hned dopoledne přednášku o přístavech na Kapverdách a v Brazílii.

Dohodli jsme se, že ve dnech, kdy poplujeme celé dny se budeme věnovat fotodokumentaci lodi.

Večerní program v 19 hodin zajistil v divadle italský všestranný umělec Adam Medini, který v programu Voyager  od žonglování, akrobacii na laně a silové akrobacie, hru se světelnými efekty přešel v závěrečnou stínohru, která je už v současné době velmi málo k vidění. Celé představení mělo velký úspěch. Zřejmě po ukončení celé plavby vznikne filmový průřez kulturním programem, protože vystoupení jsou velmi kvalitní a málo obvyklá. Cestou z divadla jsme se zúčastnili castingu pro možnou účast na DVD Costa Movie a uvidíme, co z toho bude.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Naše loď, kajuta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 21
Celkem: 3057690
Měsíc: 45639
Den: 2806