Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn7572.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – třicátý šestý

36.den: 10.2.2015

Úterý  - 6.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: - 4 hod.

V noci za silného větru bylo moře rozbouřené, takže i tak veliká loď jako je Costa Deliziosa, se houpala natolik, že jistě velmi mnoho lidí se probouzí a nemůže spát. Ráno po šesté hodině jsme chtěli jít na procházku a nadýchat se čerstvého zdravého mořského vzduchu. Ochoz kryté paluby ve 3. patře byl zavřený, takže jsme využili jinou možnost, pozdravili už pracující lidi, kteří uklízejí otevřené plochy horních palub, kteří myjí podlahy strojově a starají se o to, aby byly suché pomocí vymetání a vytírání mopem. Zcela nepochopitelné pro nás je,  že i v tomto nepříznivém počasí se večer se uklízejí všechna lehátka na hromady, svazují se, aby větrem nedošlo k jejich posunu nebo zřícení a hned ráno se opět rozkládají, i když je předpoklad, že je nikdo nevyužije pro opalování ani oddych. Totéž se odehrává i v oddělení VIP, kde jsou uklízeny a znovu rozestavovány opalovací sedačky s plátěnou střechou proti větru i slunci. Toto oddělení má navíc umělý trávník a jejich údržba je velmi náročná.

Zde jsme prošli několik koleček a opět se kochali rozmanitostí a krásou hor na pravoboku, kde máme pevninu, i levoboku, kde jsou ostrovy a ostrůvky. Pro nás laiky ovšem obě strany jsou prakticky totožné, co se týče vzhledu i členitosti. Proto obdivujeme hlavně umění starých mořeplavců před několika stoletími, kteří v této spleti kanálů a zátok dokázali bez moderních navigačních přístrojů najít správnou a bezpečnou cestu.

Dnes byl naplánován italský večer a hostům doporučeno, aby byl oblečen v italských barvách, což je zelená, bílá a červená. Nám se podařilo toto splnit a vydali jsme se na večeři, kde jsme byli velmi překvapeni, protože každý číšník měl bílou zástěru se zelenými a červenými vzory v siluetě italské „boty“, dále bílou košili a zeleno-bílo-červený motýlek. Dalším překvapením bylo, že v průběhu večeře začala hrát italská hudba a každý číšník vyzval k tanci dámy, které po celou plavbu obsluhuje.

V divadle vystoupila africká zpěvačka Keeniatta s krásným hlasem a její vystoupení s atraktivním repertoárem trvalo hodinu a bylo vynikající. Jako vždy nás v divadle přivítal a po představení se rozloučil kulturní ředitel Gaetano a při té příležitosti se zamýšlíme nad složitostí jeho úkolů. Nejen že musí naplánovat kvalitní program a pozvat s dostatečným časovým předstihem účinkující, ale zvláště v místech kde je velká většina celodenní plavby, zůstávají účinkující na lodi a on jim musí zajistit veškeré služby k tomu – od jejich nalodění, přes nocleh, stravu až po vylodění ve zcela jiném přístavu.

dscn6314.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Aktivity na lodi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 68
Celkem: 3060557
Měsíc: 47484
Den: 3539