Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn7478.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – třicátý sedmý

37.den: 11.2.2015

Středa  - 6.týden                      

Trasa:  Puerto Chacabuco (Chile)

Časové pásmo: - 4 hod.

Ráno v 6 hodin byla ještě tma, ale my jsme už vyrazili na horní palubu. Byl neobyčejně silný vítr a poprchávalo. V programu na dnešek bylo zakotvení mimo přístav v zátoce u Puerto Chacabuco a přeprava záchrannými čluny do přístavu. Jak bylo již v 7 hodin oznámeno, pro nepříznivé meteorologické podmínky není možné bezpečný převoz lidí, tím pádem se výlety i prohlídka ruší.

Puerto Chacabuco leží v severní části Patagonie u Tichého oceánu. Přírodní raritou je laguna San Rafael vytvořená ústupem ledovce. Zajímavý je i fjord, který je 16 km dlouhý a je jednou z hlavních atrakcí národního parku. Velmi zajímavá je i živočišná říše, hlavně ptáci – černí albatrosi, potápky, černokrké labutě a kormoráni. Dále jsou v moři chilští delfíni, lachtani, mořské vydry. Park byl vyhlášen světovou biosférickou rezervací Unesco v roce 1979. V severní části parku je záliv Penas, do kterého se vlévají řeky Exploradores a Temponos River.

Počasí se nezměnilo a před polednem jsme odpluli směr Puerto Mont. Krajina kolem plující lodi se příliš nezměnila, pevninu bylo vidět v oparu na obou stranách a žádné fotografie jsme nepořizovali. Zato jsme se věnovali soutěžím, kde stále se konkurence zvětšuje, protože si lidé na lodi stále více uvědomují, že je důležitý pohyb i zábava, která potírá nudu. Také cvičení se zúčastňuje víc lidí a situace už je nepřehledná, protože ti vzadu cvičící trenérku nevidí.

Večerní program v divadle byl až po 10 hodině večerní a bylo finále talentů z řad cestujících. Program měl dobrou úroveň a z 9 účinkujících vlastně blíže známe italský manželský pár, který získal cenu popularity a nám dobře známé Rumuny Dimitru a Kris ze sportovních soutěží. Kris získal dělené druhé místo a vítězem se stal Francouz s populární písničkou Paula Anky.

dscn7482.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Jižní Amerika - Chile - ledovce, fjordy

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 42
Celkem: 3056852
Měsíc: 45093
Den: 2528