Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn7464.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – třicátý pátý

35.den: 9.2.2015

Pondělí  - 6.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: - 4 hod.

Celý den plujeme nádhernou krajinou, výhled nám kazí velká oblačnost s občasným deštěm a mlhou.

Navíc silný studený vítr nám ještě sděluje to, že jsme dosud neopustili jižní část Jižní Ameriky, kde počasí i v létě je velmi chladné. Dvojdenní nádherné a slunečné počasí v Ushuaie bylo zcela vyjimečné. I přesto chilské fjordy jsme přes okno sledovali a byli jsme unešeni úchvatností a krásou těchto míst.

Projíždíme zcela neobydlenými oblastmi, soustavou ostrovů a fjordů, kde trvalé bydlení není prakticky možné. Odměnou pro nás bylo připlutí k největšímu ledovci Amalia, který všichni z lodi sledovali a fotografovali od 16 hodin nejméně půl hodiny, protože loď se před ním zastavila a otáčela, aby výhled z obou stran byl pro fotografy i filmaře optimální. Je to velmi dlouhý a široký, zcela namodralý ledovec, který dosahuje k mořské hladině, kde dochází k jeho postupnému posunu do ody a také rozpraskávání a odlupování.

Celý den jsme se věnovali hrám, plavání a procházkám po kryté palubě v 3. patře. Ve dnech, kdy je loď celý den na moři a nejsou možné žádné aktivity na pevnině, je pro nás bohatý program na lodi velmi vítaný. Pro zájemce jsou zde jazykové kursy, turnaje v karetních hrách, kutilský koutek pro ženy, výuka různých tanců, gymnastika, zumba a sportovní zábavné hry, kterých se zúčastňujeme pravidelně a jsme v mezinárodní účasti i úspěšní.

V divadle dnes vystupovali opět Karin Kovacova a Miles Hartman se skupinou tanečníků v krásných kostýmech. Při tomto představení obzvlášt vyniknou světelné barevné efekty. Kromě toho jsme večer ještě navštívili jiné hudební produkce ať už klavírní show Pietra Mangiaracina nebo polského tria Moonlight.

dscn7545.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěže na lodi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 39
Celkem: 3047734
Měsíc: 40910
Den: 2928