Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn5859.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – třicátý devátý

39.den: 13.2.2015

Pátek  - 6.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: - 4 hod.

Fascinuje nás každý den stravování zde na lodi. Pro nás se nabízí široká paleta jídel v rozmanité chuti, výborné kvalitě a kulinářské úpravě. Zcela určitě zde na lodi za jeden měsíc máme možnost ochutnat tolik druhů a množství například některých druhů ovoce, jako jsou melouny – vodní, ananasové i cukrové -, kiwi, banány, pomeranče, ananas, mango, hrušky, pomelo, jablka, blumy, fíky, hrozny, ořechy, hrozinky, sušené švestky, jaké doma nikdo nemá možnost mít každý den na jídelníčku.

Totéž se týče pečiva, jak slaného, tak sladkého. Nejen různé druhy buchet a koláčků, ale i různorodost  dezertů pečených i nepečených. Každý zákusek je na samostatné vkusné mističce ozdobený, vychlazený a hlavně velmi chutný. Navíc u oběda nebo večeře v restauraci je k dispozici zmrzlina v poháru složená většinou ze tří druhů a je velmi chutná.  Nápoje máme k dispozici z nápojových automatů. Nabízí se voda studená a vřelá, zásobník na led, káva z automatu i rozpustná ze sáčků, kakao, různé druhy čajů i cukrů, tři druhy ovocných džusů, plátky citronu do nápojů. Během oběda je k dispozici, pivo, víno červené, růžové a bílé, voda okysličená i přírodní, kola. Tyto nápoje jsou roznášeny obsluhou v jakémkoli množství a veškeré použité nádobí je také okamžitě odnášeno a stoly uklízeny.

Každé ráno se snažíme ujít pár kilometrů na horní palubě. Vzhledem, že se vracíme po delší době k letnímu počasí, nemuseli jsme se příliž teple obléci a jen vyrazit v krátkých kalhotách. Poprvé jsme uviděli jasnou oblohu a ze strany nad pevninou jsme pozorovali velmi rychle vycházející slunce, sluneční kotouč vyšel snad za minutu nad horizond a jeho paprsky okamžitě hřály.

V cestovce jsme nezískali výlet do Santiága de Chile a pokusíme se nějak ještě dostat do hlavního města soukromě. Dnešní večer byl GALA, kdy je vyžadováno elegantní oblečení, Luďa poprve měl na sobě motýlka a vínově červené sako velmi podobné tomu,  jaké nosí číšnici, kteří nás obsluhují při  večeři. Hlavní číšník Filipínec John i ostatní byli velmi překvapeni a pobaveni a John mu připínal svoji jmenovku na klopu.

Večerní představení v divadle bylo hodinové a byl tam MIM komik Elán s velmi dobrými triky a opět si vybral pomocníky z řad diváků.

dscn5870.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Gastronomie na lodi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

franta z hořic - Cestopis

Hezké počtení nádherné fotky z neobyčejné cesty po světě. Žádná nudná encyklopedie. Těším se na další příspěvky z zejména z Velikonočního ostrova a Polynésie. Díky.

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 17
Celkem: 3045571
Měsíc: 39130
Den: 2202