Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn5648.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – stý den

100.den: 16.4.2015

Čtvrtek - 15.týden                      

Trasa:  na moři

Do konce plavby zbývá: 16 dnů

Časové pásmo: -2 hodiny

 

Jedním z třítisicovky cestujících zde na lodi je Alberto, pochází od Říma a zde také žije s manželkou z Prahy Vědunkou. S nimi jsme se před měsícem seznámili zde na lodi a rádi se s nimi setkáváme. Alberto má 73 roků a je opravdu zvláštní človíček, který skutečně stojí za to, aby se o něm něco napsalo.

S Vědunkou už loni pluli s Costou kolem světa, ale to bylo na 101 dní a plulo se jinou tradiční cestou přes Panamský průplav. Z této plavby oba mají spousty krásných zážitků a proto se rozhodli plavbu jižními oceány letos zopakovat. Ale zpět k Albertovi - je profesor ve výslužbě a jeho obor je filosofie a historie. Zřejmě si vybral obory, které ho baví a ve své vtipné komunikaci rád užívá učené výrazy - jiné obory, jako třeba technické,  jsou pro něho zřejmě neatraktivní. Často jsme se s ním na lodi setkávali a velice rád hovořil českoitalštinou, ale my mu rozuměli. Zvláštní je, že se příliš nedruží s ostatními italskými hosty, zřejmě proto, že v Itálii je skrytá „válka“ severu proti jihu a tak jak v jiných zemích je určitá averze vůči obyvatelům hlavního města. Naopak vyhledává spíš rozhovory s Italy, kteří jsou členy posádky a důstojníky na lodi. Jinak i s Vědunkou jsou povahově spíše uzavření. Alberto velmi rád spí, je mu také při pohupování lodi dost nevolno. Jeho denní režim se velmi těžko odhaduje. Rád se fyzicky týrá v posilovně (italsky gymnasium), ale také tráví dost času na horní palubě lodi, kde nedokáže ležet, ani se pomalu procházet, spíše ho baví klusat a má také radost, když někoho potká, aby se s ním dal do řeči. Jeho rčení například, že je loď jedna velká invalidovna a starobinec, se nám líbí a rádi je používáme, protože je to svým způsobem právě zde na lodi pravda.

 

Dnes byly vyhlášeny výsledky v třídenní soutěži 8 družstev po 3 soutěžících v šipkách. Jana získala stříbrnou medaili a byla v počtech získaných bodů v týmu nejlepší a Luďa se svým týmem obsadil 4. místo a k bronzové medaili jim scházelo jen 15 bodů.

Navečer jsme podruhé a naposledy s Vědunkou a Albertem zavítali do kasina, abychom v ruletě úspěšně prohráli pár drobných, které nám zbyly od minule.

Po večeři v divadle opět vystoupila skupina tří mladých tanečních párů v tříčtvrtěhodinovém nepřetržitém tanečním bloku nazvaném Deliziosa Latin Dance Group aneb Swing show, který měl opět bouřlivý ohlas.

dscn5650.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba kolem světa 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 46
Celkem: 3016315
Měsíc: 10136
Den: 1693