Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – sto třináctý

dscn1209.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – sto třináctý

113.den: 29.4.2015

Středa - 17.týden                      

Trasa:  na moři

Do konce plavby zbývá: 3 dny

Časové pásmo: stejné jako v ČR

                                                                                                                                        

Atlantida, Atlantis je legendární ostrov v Atlantském oceánu na západě od Gibraltaru, který zanikl potopením. Písemné zprávy o něm podal zejména Platón. Atlantida měla vysoce rozvinutou magickou a kulturu a měla také ovlivnit kulturu staroegyptskou a zřejmě i mayskou. Reálná existence Atlantidy nebyla přesvědčivě potvrzena.

 

Po snídani pro nás byly připraveny informace o odjezdu a přípravě zavazadel a další překvapení v divadle. Sem se s námi přišli rozloučit téměř všichni členové posádky a zaměstnanci Costy. Bylo nám promítnuto krásné video o rozloučení se všemi zaměstnanci lodi a také video o kulturních programech za dobu našeho pobytu ve zkratce.

Byli jsme informováni, že podle toho, jakým způsobem budeme cestovat ze Savony, budou barevně rozlišeny štítky na zavazadla, aby vše bylo přehledně připraveno k odjezdu a převzetí zavazadel do autobusů.

Proto budeme zítra během odpoledne už dávat naše velké kufry na chodbu před kabinu, aby byl dostatek času na jejich svoz do přízemí. Nejpozději do 01.00 musí stát i poslední kufry před kabinami.

Protože je nutno, aby Costa měla informace o každém hostu, který opouští loď, budeme naše Costa karty odevzdávat až při odchodu. Veškeré platby těmito kartami jsou ale uzavřeny už od půlnoci a do rána obdržíme do schránek u našich kabin závěrečné vyúčtování. Je zde pamatováno i na ty, kteří pokračují v plavbě dál. V pátek musíme už v 8 hodin ráno opustit kabiny a po snídani na předem určených místech podle způsobu cesty z Itálie očekávat další instrukce.

 

 

Dopolední program začala animátorka Elena minigolfem, v němž humorným způsobem vyhrála Dominika z Francie. Potom jsme všichni, kteří se zúčastňovali soutěží, obdrželi diplomy. Potěšením bylo, že Luďa a Jana byli k převzetí vyzváni jako první. Také jsme si nechali od všech zúčastněných podepisovat bílé tričko s logem naší cesty a rozdávali jsme kamarádům drobné dárečky a měnili jsme si většinou e-mailové adresy. Luďa měl na hlavě klobouk v červeno-modro-bílých barvách s českou vlajkou a znaky České republiky a udělali jsme také fotky na památku. Atmosféra na lodi je celkem zvláštní, lidé se už věnují balení a plánování dalších dnů doma. Také ubyli španělští hosté, kteří už včera vystoupili z lodi a Francouzi budu zítra opouštět loď v Marseille.

Před poslední gala večeří nás očekávalo v divadle rozloučení s kapitánem a vedením posádky.

Během večera jsme se ještě rozloučili s našimi francouzskými kamarády Dominikou,  „ Mišem“ i Michelem – „mistrem Bello bello“ a jeho manželkou Brigitte. Takové loučení moc dojímá, asi je nikdo nemá moc rád a určitě budeme často vzpomínat na společně prožité chvíle na lodi.

Rozloučili jsme se s Čechoslovákem – Švýcarem Péťou i šéfem barů Marošem, který nám poskytl nějaké fotky z cesty.

 

dscn1222.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Kapverdy při cestě zpět

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 23
Celkem: 3045114
Měsíc: 38759
Den: 2081