Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn1037.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – sto patnáctý

115.den: 1.5.2015

Pátek - 17.týden                      

Trasa:  Savona ( Itálie )

Do konce plavby zbývá: 1 dny

Časové pásmo: stejné jako v ČR

 

A je tu opět italská Savona, do které jsme před čtyřmi měsíci přijeli plni očekávání, jak vlastně celá dlouhá plavba kolem naší matičky Země bude vypadat.

 

Naši kabinu musíme definitivně opustit do 8 hodin. Samozřejmě jsme v předstihu a po snídani už v půl osmé „rozbalujeme stan“ v 10. poschodí, kde hodláme vyčkat až do cca 11 hodin, kdy budeme vyzváni k přechodu na pevninu a opuštění lodi. Ano, opustíme loď, která se na 4 měsíce stala  naším domovem, naším sportovním stadionem, kulturním střediskem, hospůdkou s příjemnou hudbou a výborným jídlem, vzdělávacím centrem, startem našich výletů....

Krátíme si čas kostkami a kartami, ještě se za námi stavil „Švýcar“ Péťa, kterého bolí záda a má trochu strach ze zpáteční cesty.

 

Než se nadějeme, opouštíme loď definitivně.  Přes naši spokojenost a nadšení se nedostavuje žádné dojetí, naše hlavy jsou zaměstnané dalšími úkoly, jako je převzetí zavazadel a přesun k autobusu do Vídně. Loučíme se s našimi „sekuriťáky“, kteří nám vždy specielně na našich cyklovýpravách přáli hodně štěstí. Zavazadel, která už jsou připravená v terminálu  a jejich převozu k autobusu se aktivně chopil Luďa.

 

Cesta autobusem, i když je poměrně pohodlná, přece je trvá mnoho hodin. Přestávky jsou povinné s ohledem na řidiče, kteří jsou velmi zodpovění a příjemní, vyplňujeme procházkami po parkovišti, abychom se trochu protáhli. Konečně Vídeň a Pepa se svým „zelenáčem“, který nečekaně bez problémů pojme naše obří zavazadla.

 

Slušelo by se možná napsat, že skončil náš sen, skončila pohádka o cestě kolem světa. Ale není tomu tak, nic nekončí, ještě máme spoustu práce se zpracováním materiálů, filmů i fotek. A stále se budeme na navštívená místa v myšlenkách vracet, stále budeme vzpomínat.

 

dscn5531.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba kolem světa 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 57
Celkem: 3018177
Měsíc: 11998
Den: 2648