Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn5993.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – sto čtvrtý

104.den: 20.4.2015

Pondělí - 16.týden                      

Trasa:  na moři

Do konce plavby zbývá: 12 dnů

Časové pásmo: -2 hodiny

 

Dnes ráno v pět hodin naše loď překonávala rovník na této plavbě už podruhé a to z jižní na severní polokouli. Rovník je pomyslná čára, která rozděluje zeměkouli na severní polokouli (boreal) a jižní polokouli (austral). Rovník je maximální obvod našeho kosmického tělesa v kolmici na osu otáčení Země a ze stejným odstupem od obou zemských pólů. Jeho délka je 40 075 km a protíná 13 různých zemí.

 

Překonání rovníku bylo důvodem oslav a to velikým maškarním průvodem masek se zvířecí podobou. Zúčastnilo se asi stovka zvířátek převážně z Afriky, dokonce byly zvířátka rozdělena do kategorií ptáci, žirafy, zebry, lvi a gepardi a podobně. Některé z masek opravdu byly umělecky a výtvarně perfektně zpracovány. Velká většina byla vytvořena v rukodělném kroužku, kde převážně pracují ženy a vytváří postupně čím dál lepší díla – malířská, šití, zdobení a podobně. Výhodou je, že materiál a barvy dostanou od svojí vedoucí, která velmi vhodně zpracovatelům i pomáhá.

 

Volejbal vsedě se blíží k vyvrcholení, Luďa s červeným družstvem 1 x zvítězil a asi z 6 družstev nebude poslední, zato oranžový tým 2 x zvítězil a je jako jediný bez porážky a vypadá to, že zítra se kýžený úspěch dostaví. Počasí je velmi horké a každý 5 minutový zápas dá každému pořádně zabrat. Těšíme se na zítřejší dohrávky, ale i na vyhlášení nejlepších družstev.

Dopoledne i odpoledne se ještě hrály další hry a opět se Luďa i Jana umísťují mezi nejlepšími.

 

Večerní program byl opět bohatý, po večeři jsme tentokrát hodinu poslouchali Divinu a tato hudba v podání zpěvačky, houslistky a klavíristy z Rumunska už dlouhou dobu fascinuje minimálně stovku hostů na naší lodi. Trio předvádí opravdu špičkovou profesionální vážnou hudbu.

Deliziosa – latinské tance byly na programu v divadle Duse a tři tanečnice a tři tanečníci, kteří jsou už delší dobu na naší lodi, dokáží svým temperamentem, choreografií i celkovým dojmem získat všechny posluchače. Tentokrát jsme nešli ještě spát, zajeli jsme výtahem do 9. patra na zadní otevřenou palubu se osvěžit vodou s ledem a chvíli jsme poslouchali kytaristu Roberta Rossiniho v pořadu „muzika pod hvězdami“. Těšili jsme se na noční pořad v divadle : Costa talent show – finálový pořad hostů z lodi, kteří si myslí, že mají pěvecký nebo taneční talent. Tento pořad,  který už byl na začátku naší plavby s jinými účastníky, nás  tentokrát  zklamal. Jediné kvalitní vystoupení předvedl náš kamarád Kris z Rumunska, který zazpíval rockovou písničku a polovinu skladby protancoval s černoškou Cecilkou, kterou máme pro její vstřícnost, úsměv a stále dobrou náladu rádi. Kris zvítězil a nám udělal velikou radost, jiné vystoupení 4 soutěžících už bylo snad i podprůměrné. Zcela unaveni celodenním horkem jsme šli spát.

 costa-deliziosa---info-o-lodi.png

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba kolem světa 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 60
Celkem: 3060518
Měsíc: 47460
Den: 3528