Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – padesátý první

dscn8466.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – padesátý první

51.den: 25.2.2015

Středa  - 8.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: - 10 hod.

Obdivujeme technické zázemí lodi. Návštěvníci vidí čistý a pracovitý personál, luxusní vybavení a design zařízení lodi a jsou jim naprosto skryté některé pracovní procesy. Nikde nevidíme přepravu prádla, potravin, nevíme jak je upravováno obrovské množství mořské vody na užitkovou. Nemáme představu o velikosti prádelen a kuchyní, ale také nikde necítíme žádné zápachy z těchto provozů. Nevíme kde a jak velké jsou sklady. Samozřejmě víme, kde je kapitánský můstek k řízení tak velké lodi, ale veškerá technika, navigace a zařízení, které je určitě velmi složité a náročné na obsluhu, zůstává také ukryté našim zrakům. Nedovedeme si představit v kterém oddělení jsou strojovny na klimatizaci a na výrobu elektrické energie, které je obrovská spotřeba. Všechny instalace – voda, odpady, elektřina, rozhlas, automatika – jsou dokonale ukryté a složité. Denně vychází časopis Today s informacemi v 6 jazycích, jeho distribuce není jednoduchá a také enormně složitá je příprava výletů, perfektně funguje systém osobních karet cestujících, které slouží nejen jako osobní doklad, klíč ke kabině, ale také jako kreditní karta pro platby v rámci lodi. Vůbec netušíme, jak se zajišťuje nákup čerstvých potravin v přístavech, jejich kvalita a uskladnění. Organizace, plánování i realizace veškerých záležitostí na lodi je naprosto dokonalá a návštěvník může velmi těžko objevit jakýkoliv nedostatek.

Dnes jsme zase se posunuli do jiného časového pásma a už máme – 10 hodin oproti času u nás na Moravě.

Dnes se opět věnovali sportovním hrám i chůzi na čerstvém mořském vzduchu. Dopoledne pršelo, ale stále zůstávalo teplo. Jana byla nečekaně vybraná do mezinárodní poroty v soutěži kuchařů – amatérů. Vařilo se rizoto a koktejl z mořských plodů. Soutěžící byli tři, jedním z nich byl náš známý Rakušan Hermano, další byl Francouz a zástupce Itálie postoupil do finále.

Odpoledne jsme spojenými silami napsali poděkování kapitánovi lodi Francescu Serrovi za perfektní přístup při zastávce u ostrova Pitcairn, současně jsme pochválili přednášky profesora Scopellitiho a také vyslovili uznání za perfektní činnost kapitánova týmu jak v oblasti ubytování, tak jídla a kulturních i ostatních akcí na lodi.

Večer jsme navštívili divadlo, tentokrát vystupovala akrobatka, gymnastka a baletka v jedné osobě Maria Marcyjeva. Program měl vysokou úroveň a líbil se nám.

dscn8446.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěž kuchařů na lodi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 58
Celkem: 3062424
Měsíc: 48607
Den: 3477