Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn8801.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – padesátý osmý

58.den: 4.3.2015

Středa - 9.týden                      

Trasa:  na moři směr království Tonga

Časové pásmo: - 11 hod.

 

Tato plavba je plavbou kolem světa a proplouváme  téměř všemi oceány. Moře vidíme každý den a zdá se pokaždé jiné, co se týče vln a její velikosti a tvarů, odlesků slunce či měsíce na mořské hladině , ale i barva vody. U přístavů jsme svědky i špinavých hnědošedých odstínů, ba dokonce jsou vidět i plovoucí odpadky. Na širém moři může být podle denní doby a mraků na obloze moře světle zelené, smaragdové, tyrkysové, jasně modré i tmavě inkoustovou, přecházející až do černé barvy. Také rozdílná je i slanost vody a její složení, co se týče rozpouštěných minerálů. Podle míst na zeměkouli a podle mořských proudů a hloubky oceánu se mění i teplota.

Dnes od rána děláme pořádek v našich věcech, zakládáme papíry i prospekty a nezapomínáme na naše hry. Dopoledne byly šipky a byli jsme vylosováni do barevných čtyřčlenných družstev, Jana je v modrém družstvu s pokřikem Tiki tiki Tonga společně s Rumunem Krisem a Rakušany Monikou a Hermanem, Luďa je s Italem Pietrem, Němkou Irmgard a Španělkou Klárou. Zatím jsme do družstev moc bodů nenasbírali, ale týmy v olympiádě budou soutěžit několik dní, takže se uvidí jak se oběma týmům bude dařit.

Po večeři, jako obvykle jsme zamířili do divadla a představení mělo duo Deltai, což byli dva akrobaté s perfektní silovou produkcí.

Potom jsme potkali švýcarského Čechoslováka Petra, který nám řekl, že slyšel v baru zpívat zpěvačku českou písničku, následně jsme se vydali přímo na místo. Protože všichni zaměstnanci lodi mají jmenovku s vlaječkou, marně jsme se pokoušeli nahléhnout na pódium. Když se ale ozvala slovenská písnička, zpěvačku a kytaristu jsme oslovili a zjistili, že jsou oba z Košic a celou hodinu, kdy měli volno jsme si s nimi povídali a dozvěděli se mnoho zajímavého z jejich hudební branže.

dscn8473.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Francouzská Polynésie - Moorea, Bora Bora


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 43
Celkem: 3046039
Měsíc: 39518
Den: 2454