Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn5998.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – padesátý devátý

59.den: 6.3.2015

Pátek - 9.týden                      

Trasa:  na moři směr království Tonga

Do konce plavby zbývá: 57 dnů

Časové pásmo: - 12 hod.                                 

             

Asijská posádka je v naprosté většině. Pracuje velmi zodpovědně a také mnoho hodin denně. Jsou ubytováni v kajutách s patrovými postelemi po 6 osobách. Jejich pracovní režim je nejen v průběhu dne, ale i v noci. Jak jsme zjistili, pracují na lodi nepřetržitě 6 měsíců a potom na 3 měsíce odjíždí domů.

Dnes zase celý den plujeme, na hodinkách máme stejný čas jako u nás doma, stejné datum, jen kdy píši tento deník tak u nás je časně z rána před šestou hodinou a zde je večer a jsme před večeří, která začíná v 18 hodin. Dnes bylo venku nesmírné dusno, dokonce mnozí vyhledávali klimatizaci. Venku občas sprchlo, ale dusno zůstalo dál, jen při chůzi po palubě v 10 poschodí to klouzalo na namoklém povrchu, moře trochu změnilo barvu do šeda, předtím alespoň 10 dnů jsme měli barvu Pacifiku inkoustově modrou. Dnes dopoledne i odpoledne  zase byly soutěže - olympiáda a střílení branek na čas, oba jsme právě v této soutěži byli dobří Jana byla nejlepší z děvčat a Luďa na druhém místě za Francouzem Mišem, který je z nás nejlepší, takže být druhý je veliký úspěch. Dnes také v dusnu, kdy triko bylo okamžitě promočené potem, jsme převlékání, soutěže a chození po palubě střídali s koupáním v bazénu s mořskou vodou, jen tady bylo příjemně.

Večer opět již po druhé vystupovala Jolanda, nevíme, ale i netušíme odkud asi padesátiletá šarmantní dáma pochází jen víme, že na lodi musí být již od chilských břehů. To první vystoupení bylo asi lepší, protože zpívala líbivé pěvecké hity. Stejně asi nejlepším souborem zde na lodi je klasické trio Divina, které si u posluchačů za čtrnáct dnů co hraje, získala veliké množství posluchačů, že už ani piano bar se svou diváckou kapacitou nestačí.

dscn5993.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Aktivity na lodi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 18
Celkem: 3043505
Měsíc: 37326
Den: 1832