Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn9762.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – osmdesátý první

81.den: 28.3.2015

Sobota - 12.týden                       

Trasa:  na moři

Do konce plavby zbývá: 35 dnů

Časové pásmo: +4 hod.

 

Luďa se zamýšlí nad plavbou, není to tak dlouho co se plavil na replice plachetnice La Grace přes Atlantik. Bylo to v roce 2012. Plavba začínala v Dominikánské republice a společně s kamarádem Jadrem z Kežmarku a dalšími 13 lodníky překonali Atlantik a celkem 30 dnů neviděli pevninu jen moře, občas delfíny či ryby. Tato plavba je však jiná, nemusíme sloužit „ tříhodinové wachty“  v denní i noční době, máme na lodi svoje pohodlí a nepoměrně větší výběr jídla a pití, také o zábavu se nám pracovníci lodi starají, můžeme šít, malovat, cvičit, plavat v bazénu, soutěžit, vzdělávat se sportovat, ale co se nemění je vlastní čas strávený na moři – tedy při vlastní plavbě. Už plaveme nepřetržitě den a noc po pětačtyřicáté, občas se i tak veliká loď kolébá a mnozí mají „mořskou nemoc“. Pozoruji, že asi většina lidí zde na lodi se nedokáže zabavit a nudí se. Snad se i těší znovu, až vstoupí na matičku Zem a na další přístav, který bude až pozítří Mauritius. Snad se mnohým ztratí i ta nuda či nervozita z příliš dlouhé plavby. Já s Janou tyto pocity nemáme, nejen, že píšeme tento deník – cestopis, rovnáme a vybíráme fotky a stahujeme videa, ale diskutujeme o tom jakým způsobem naše veliké zážitky uchovat v sobě, ale i zpracovat pro příznivce, přátele, kamarády, rodiny i třeba pro zcela anonymní lidi, kteří si přečtou cestopis na internetu. Zamýšlíme se jak by měl vypadat film a rozhodli se, že bude mít 2 díly asi po 45 minutách (zážitky z výletů a kulturní zážitky), chceme vytvořit i fotofilm z výběru našich fotek. Pěkné by bylo, že bychom ty nejkrásnější naše zážitky sepsali i do knihy, ale předně musíme nejen vytvořit koncept knihy, ale zjistit naše finanční možnosti jít do této ne zcela jednoduché záležitosti. Pokusíme se po našem připlutí do Savony ještě všechny tyto možnosti znovu probrat a zvážit. Dosud se naše cestovatelské dohody daří plnit. Na věc vždy máme stejný, nebo podobný názor. Jsme si vědomi toho, že tato poměrně finančně náročná plavba by měla mít co největší záznamy našich zážitků. Snad čas strávený při přípravě a práce v celém průběhu plavby nebude zbytečná.

 

Dnes dopoledne v 10 hodin bylo pokračování turnaje v hokeji, konečně jsme zasáhli do boje i my. Jana se Španělem Jesusem remizovali s Marion z Německa a Giorgiou Itálie a také Luďa se Španělem Josanem remizovali s Rakušankou Monikou a Němkou Irmgard. Utkání 2 x po pěti minutách dá zabrat, protože na podlahu hřiště přes otevřenou střechu svítí slunce. Další pokračování hokeje ve dvou bude  zase zítra. Potom jsme něco zase dělali pro uchování naší kondice, v posilovně jsme nechali asi 150 kcal, na horní palubě chůze 1,5 km, chvíli plavání v bazénu a chvíli čachtání ve vířivce. Odpolední program v soutěžích bylo házení pytlíků na cíl a trefování pěnového míče do koše, stále nás soutěže baví a krásné na nich je, že si navzájem fandíme a ten, kdo se trefí, tak se mu zatleská, což není všude obvyklé, hráči se zdraví a všichni prožíváme tyto soutěže.

 

Po večeři jsme poslouchali hudbu v podání slovenského dua Mistery a v divadle byly latinskoamerické tance v podání tří dvojic tanečníků v závratném tempu, kdy neustále po dobu tříčtvrtě hodiny se na pódiu tyto páry střídaly v různých krásných kostýmech a předvedli pozoruhodný výkon.

 

dscn9752.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Austrálie - Melbourne

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 32
Celkem: 3055811
Měsíc: 44442
Den: 2333