Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý třetí

337_img_0818.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý třetí

23.den:  28.1.2015

Středa  - 4.týden                      

Trasa:  Buenos Aires (Argentina)

Časové pásmo: – 3 hod.

je hlavní město Argentiny v zálivu La Plata. Je druhou největší aglomerací Jižní Ameriky, 12,5 mil. obyvatel. Založeno Španěly 1536, hlavní rozvoj od 19. století v souvislosti s osamostatňováním Argentiny a s přílivem imigrantů z Evropy. Buenos Aires má rozvinutý průmysl a je zde hlavní exportní přístav země. V centru jsou památky ze španělského koloniálního období a stavby 19. století s prvky francouzské architektury.

Předpověď počasí na dnešní den je polojasno a bezvětří. Hned brzy ráno ještě téměř za tmy před 6 hodinou ranní jsme byli natěšení na pohled na obrovské město, ke kterému jsme se blížili. Vítr byl tak silný, že nás málem strhl z paluby, stačili jsme udělat jen pár fotek, černé mraky visely těsně nad lodí.

Přistávací manévr byl velmi složitý a časově trval asi hodinu a půl. V závěru se strhla taková bouřka, která v Evropě nemá obdoby. Jsme moc rádi, že organizovaný celodenní výlet nás čeká až zítra a tedy máme větší šanci, že se počasí zlepší.

Odpoledne přestalo pršet a to byl impuls, abychom autobusem od lodi se dostali do města. Chtěli jsme koupit pohlednice a tak jsme se vydali od terminálu pěšky směrem k centru. Dostali jsme se k vlakovému nádraží, líbily se nám aleje se starými platany a snad jen jedna budova, protože právě zde okolí nebylo ideální. Trochu zvláštní je, že od lodi nás autobus vyváží za přístav, protože nechtějí, abychom chodili pěšky – je to ale pochopitelné, že když se po přístavu budou potulovat tisíce lidí ze dvou nebo tří velkolodí, to může činit potíže v provozu přístavu a pro chodce být nebezpečné.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba kolem světa 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 3006199
Měsíc: 20
Den: 20