Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý sedmý

dscn7155.jpg

 

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý sedmý

 

27.den:  1.2.2015

 

Neděle  - 4.týden                      

 

Trasa:  Puerto Madryn – Argentina; 9:00 – 18:00

 

Časové pásmo: – 4hod.

 

 Včera večer jsme byli v divadle, vystupoval kouzelník Lee Denek s třičtvrtěhodinovou magickou show, která byla nejen veselá, ale také předvedl opravdu dobré triky. Využíval pomoci publika a celé toto představení bylo velice pěkné.

 

Argentina je v jižní části Jižní Ameriky, počet obyvatel přes 40 milionů. V přírodních poměrech jde o pobřežní členitou část. Velkou část území zabírá horská soustava And, která má nejvyšší horu Aconcagua (6950 m n.m.). Téměř celé území Argentiny patří k úmoří Atlantského oceánu. Většinu obyvatel tvoří běloši evropského původu, zejména Italů a Španělů. Obdělávané půdy je 10 %, zato louky a pastviny tvoří 52 %. Argentina je jeden z největších světových producentů zemědělských výrobků.

 

Město Puerto Madryn se nachází v severovýchodní provincii Chabut a patři už do oblasti Patagonie na břehu zátoky Atlantiku jménem Gulfo Nuevo. Město je oblíbeným výletním místem, pro jeho krásné pláže, i když voda může být chladnější a vítr silnější. Město má asi 70 tisíc obyvatel a v posledních letech rychle roste kvůli rozšíření cestovního ruchu a rybolovu. Puerto Madryn je vstupní branou do nedalekých Peninsula a Waldes. Oblast byla  nejprve osídlena domorodými Indiány. První Evropané se usadili v roce 1865 a pocházeli z Walesu a proto pojmenovali město Madryn Walesu.

 

Ráno jsme vyjeli na naších skládacích kolech,  Costa zakotvila úplně na konci asi kilometrového mola. Přístav je uprostřed města. Rozhodli jsme se, že prozkoumáme levou stranu dlouhé pláže, široký betonový chodník se vine kolem silnice a jízda byla příjemná. Celou cestu se nám zdálo, že množství lidí neodpovídá popisům města. Je sice pravda, ža v Argentině jsou letní prázdniny, ale snad ani možné, že jsme potkali snad jen hrstku lidí přicházející na pláž. Poté jsme jeli ulicemi s krásnými rodinnými domky, tu a tam po silnici nás míjela auta. Hlavní náměstí bez lidí bylo snad podobné jako širší náves u nás na vesnici a proto ani jsme nezastavovali na focení a filmování. Druhá strana pobřeží od zakotvené naší lodi byla obdobná – bez lidí, ale pro změnu prašná, protože na konci bylo budováno nové přístavní molo a byla tam cementárna, nebo vápenka, vraceli jsme se v domnění zlepšení našeho poznávání horní novou ulicí a narazili jsme jen na hřbitov a mysleli jsme si, že, když je neděle nahlédneme alespoň do kostela, k našemu zděšení kostel bylo vlastně museum a také byl zavřen stejně jako všechny obchody. Nazvali jsme proto Puerto Madryn – mrtvé město bez lidí a vrátili jsme se poněkud rozčarováni a zaprášeni na naši loď.

 

Na závěrečném okružním cyklovýletu jsme se na chvíli zastavili u památníku obětem „malvínské války“ z roku 1982, kdy v bitvě mezi Argentinci a Brity o Falklandy či Malvíny padlo mnoho Argentinců. Tyto ostrovy na jihovýchod od Patagonie ve válce prohráli, ale věří, že  jim stále patří,  a že mají na ně historický nárok.

 

Dnes jsme měli druhý prací den a zjistili jsme, že nemusíme využívat prací služby na lodi, které jsou drahé a také nemusíme sušit prádlo někde na palubě, protože je to nevhodné a potíže jsou také se silným větrem. Dobře se suší na pokoji, hned z počátku hlavně u triček a riflí tomu pomůžeme fénem a zbytek do rána uschne zásluhou klimatizace.

 

Dnes také jsme pozorovali západ slunce, pro nás je také neobvyklé, že slunce vychází v šest ráno a po deváté večer zapadá a jak to bude se ještě měnit, dále napíšeme. Pozorujeme také chladnější počasí a silnější vítr.

 

 Večer v divadle až o půl jedenácté byla na programu druhá vyřazovací soutěž přihlášených návštěvníků- spolucestujících, kteří si věří, že dokážou zaujmout na pódiu a mají talent ve zpěvu, tanci, zatím do finále se kvalifikovalo celkem osm soutěžících z Francie, Itálie, Švýcarska a Rumunska.

dscn7194.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

JADRO - :)

Ďakujem, že dokumentuješ miesta posledného odpočinku. Mám veľkú radosť!!!
Prajem vám obom ešte veľa úžasných zážitkov. :)

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 34
Celkem: 3054959
Měsíc: 44019
Den: 2305