Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý osmý

dscn7196.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – dvacátý osmý

28.den:  2.2.2015

Pondělí  - 5.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: – 4hod.

Dnes poprvé jsme využili snídani v restauraci Albatros. Překvapením bylo, že téměř vše bylo formou švédských stolů, sortiment prakticky stejný jako v bufetech v 9. poschodí, takže jsme si to zažili a rozhodli se, že tyto služby s větší okázalostí a kulturou stolování využívat nebudeme, protože je zde také nutný určitý společenský oděv a raději si ráno zasportujeme a posnídáme jako doposud v bufetu.

Dnes zase plujeme celý den, takže všem téměř 3000 lidem nezbývá nic jiného než si najít program na palubě lodi. My po delší době jsme chodili po nejhornější palubě půl hodiny rychlejším tempem, protože kalorie, které získáváme dobrým jídlem musíme také spalovat. Podle zkušeností z dřívějších dlouhých cest na lodi dochází často k enormnímu narůstání tělesné váhy a je nutné tomu předcházet.

Proto jsme prakticky až do večeře střídali sportovní hry, kde se Luďa dvakrát dostal do finále s plaváním a pobytem ve vířivce. Už po několik dní jsme vyloučili kompletní oběd a jíme jen salát z čerstvého zelí a kysané vařené zelí se špekem. Další z našich aktivit pro vyplnění času jsou karty a kostky. Na palubě této lodi jsme už 4 týdny, neustále se zabýváme  dobře konstruovanou lodí, sledujeme také pravidelné bezpečnostní a záchranné cvičení, které na lodi probíhá. Byli jsme svědkem, že jednotlivé záchranné čluny byly spuštěny na vodu a opět uloženy na místo. Tím jsme naznali, že od doby, kdy Costa Concordia ztroskotala u italských břehů a byla zhruba stejně velká a vybavená jako naše Deliziosa, si vedení společnosti Costa uvědomuje, že musí  pro bezpečnost pasažérů provádět časté prověřování všech bezpečnostních a záchranných zařízení.

dscn7184.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 3006276
Měsíc: 97
Den: 97