Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn5759.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – devadesátý šestý

96.den: 12.4.2015

Neděle - 14.týden                      

Trasa:  na moři

Do konce plavby zbývá: 20 dnů

Časové pásmo: stejné jako v ČR v letním čase

 

Dnes po celý den byla veliká mlha. V tomto případě se na lodi rozezvučí lodní siréna snad každou minutu. Tato siréna je v mlze jistě slyšitelná na velkou vzdálenost, to proto, aby se lodě bez radarů mohly včas naší veliké lodi vyhnout. Technicky moderní lodě jsou schopny plout i ve špatné viditelnosti pomocí radarových vysílaných paprsků, přesný kurs plavby se zajišťuje pomocí satelitů. Proto v takovém počasí, které bylo celý den i noc, probíhá na této lodi tento režim. Naše loď se dokáže otáčet i couvat, ale samozřejmě ve velké rychlosti vlivem své velikosti, váhy a setrvačnosti by v případě možnosti srážky třeba s rybářskou lodí by nedokázala provést tak rychlý manévr, proto svým pravidelným varovným silným houkáním upozorňuje lodi ve svém okolí.

 

Dopoledne byla vyhlášeny výsledky soutěže v badmingtonu a následovalo rozlosování do další týmové soutěže, tentokrát v šipkách. Luďa je v mezinárodním silném týmu s Krisem z Rumunska a Anitou z Německa. Jana je s Enyem z Itálie a Manzurem z Rakouska. Výsledky prvního dne byly příznivé pro obě naše družstva a umístila se na prvním a druhém místě. Janě se jako jediné z 8 týmů po 3 soutěžících hodit přesný střed za 100 bodů. Po delší době, kdy byl Luďa nachlazený, jsme strávili zase delší dobu plaváním ve slaném bazénu i v teplé vířivce. Zatím jsme se ještě nevěnovali cvičení ve fitku ani chození po palubě vzhledem k počasí. Stále jsme v Africe, ale podle počasí to vypadá spíš na Skandinávii. Moc sluníčka nesvítí, je silný studený vítr a nic nenasvědčuje tomu, že se blížíme k tropickému pásmu.

Odpoledne jsme házeli kroužky na kužely označené body a Jana opět patřila mezi nejlepší. V myšlenkách jsme už byli při přípravě na další tématický večer v maskách. Tentokrát to bylo oblečení sportovních disciplin. Podle zkušeností z minulých podobných pořadů, kterých jsme se zúčastnili a patřili jsme vždy mezi nejlepší masky, jsme tentokrát chtěli toto prvenství udržet a při vymýšlení oblečení jsme se hodně nasmáli.

 

Po večeři jsme byli v divadle na vystoupení Circus Fantasy Show, které bylo perfektní a mělo dvě části. Nejdříve Kip Reynolds předvedl nejenom výborné žonglování s nejrůznějšími předměty, ale mezitím bavil diváky úžasnými komickými kousky a pro svá čísla si vybíral pomocníky z řad diváků. Také Luďa přišel na řadu a na pódiu nafukoval balonky a potom je musel se zavázanýma očima držet a Kip je rozbíjel koženým bičem. V druhé části vystoupil mladý žonglér Lemmi se světelnou show, která byla opravdu jedinečná. Předměty, s kterými ve tmě žongloval byly naprogramovány v počítači podle moderní hudby, která doprovázela jednotlivé části jeho vystoupení. Předměty neustále měnily barvy a jejich rychlým pohybem vznikaly různobarevné obrazce, dokonce i nápis a logo Costa Deliziosa. Toto představení bylo na vysoké technické úrovni a zatím nesrovnatelně lepší, než jiné světelné show, které jsme doposud viděli.

 

Potom jsme se šli obléknout a připravit na „výstup“. Luďa v obrovském dresu s obrázky a číslem 18

si vycpal ramena dvěma polštáři, takže se proměnil v hráče ragby s obrovskými svaly. Místo helmy na hlavě však měl „zakrvácený“ obvaz, na oku měl pořádný modrozelený monokl a na noze z osušky perfektně vytvořenou sádru,  s kterou se také naučil hned velmi věrohodně pajdat. Pro dokreslení vzhledu vynikajícího exsportovce měl na krku zlatou medaili ze soutěží. Jana ho při jeho zranění musela podepírat v oblečení zdravotní sestřičky, čepici měla od kuchařů s nakreslenými znaky červeného kříže, přes rameno nosila lékárničku, s bílým oblečením si také poradila pomocí sukně z dvou bílých ručníků. Toto oblečení vzbuzovalo u všech náležitou pozornost a hlavně jsme měli radost, kolik lidí jsme rozesmáli a kolik z nich se s námi chtělo fotografovat.

dscn5961.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba kolem světa 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 51
Celkem: 3017661
Měsíc: 11482
Den: 2395