Jdi na obsah Jdi na menu
 


dscn7849.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – čtyřicátý druhý

42.den: 16.2.2015

Pondělí  - 7.týden                       

Trasa:  Valparaiso, Santiago de Chile (Chile)

Časové pásmo: - 4 hod.

Ráno byl opar z lodi nebylo pořádně vidět na zastavěné kopce Valparaisa. Moc nás to mrzelo, protože včerejší den a výlet do Santiága byl v dobrém počasí. V mlze a drobném mrholení není příliš dobrý předpoklad na pěkné fotky.

Měli jsme dopolední organizovaný výlet autobusem. Nejdříve jsme jeli do výletního střediska Viňa del Mar. Chile má velmi dlouhé pobřeží, ale pouze tady se lze koupat a je příznivé počasí, proto veliká část Chilanů sem jezdí na víkendy či dovolenou. Měl zde dům i známý chilský básník Pablo Neruda, v jeho domě je museum. Vedle pláží jsou nádherná skaliska, která jsou domovem mnoha ptáků a také lvounů. Bílým trusem obrovského množství ptáků původně černé skály mění barvu. Potom nás už čekala dlouhá projížďka města. Valparaiso má více jak jeden milion obyvatel a kromě moderní bytové výstavby je ve městě spousta historických budov, které spadají do kulturního dědictví UNESCO. Na  přilehlých mnoha kopcích jsou staré dřevěné a barevné dosti zchátralé domy. Pestrobarevné domy mají historický základ, aby podnapilí námořníci snadněji svůj dům našli.

Viděli jsme univerzity, presidenskou rezidenci, novou budovu Parlamentu, Náměstí Victoria v samém srdci starého města, chilskou lodní akademii i krásné kostely. Viděli jsme také budovy zničené zemětřesením v roce 2010, kdy přišlo zde o život mnoho obyvatel. V minulosti došlo také k četným požárům a některé z těchto budov jsou neopravené, neobydlené a chátrají. Výrazným negativním jevem tohoto místa na budovách i dokonce na krásných skaliskách jsou nehezké výtvory sprejerů. Dnes večer se naše loď vydává na čtyřdenní  plavbu na Velikonoční ostrov, který patří ještě Chile.

dscn7913.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Jižní Amerika - Chile - Santiago de Chile

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 44
Celkem: 3017209
Měsíc: 11030
Den: 2194