Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – čtyřicátý čtvrtý

dscn8108.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa – čtyřicátý čtvrtý

44.den: 18.2.2015

Středa  - 7.týden                       

Trasa:  na moři

Časové pásmo: - 5 hod.

Při konstruování a vybavení lodi nebylo zapomenuto ani na osoby nějak postižené. Každá kabina a také čísla pater ve výtahu jsou označeny současně i v Brailově písmu pro nevidomé a také jim pomáhají zvukové signály při nástupu a výstupu z výtahu. Pro vozíčkáře, kterých je na palubě i přes vysoký průměrný věk pasažerů, překvapivě mnoho je všude bezbariérový přístup a také je na ně pamatováno v divadle, autobusech, jídelnách atd. Při výstupu z lodi na pevninu je vždy připravena četa pomocníků, kteří se postarají o bezpečný transport těchto osob přes lodní můstek.

Pro bezpečnost všech lidí je všude neklouzavá podlaha kromě hlavních mramorových ploch chodeb, kde nebezpečí možného uklouznutí vždy zřetelně označeno. U bazénů se stále pohybuje skupina uklízečů s mopy a podlahu neustále vytírají do sucha. Všude ve veřejných prostorách jsou kromě záchodů- ženy, muži i záchody pro tělesně postižené se speciálním vybavením jako alarmy, prostě tato loď je opravdu příznivá pro postižené lidi stejně jako pro zdravé.

Jednu třetinu celé plavby máme za sebou a ve Valparaisu došlo ke střídání lidí, ale také posádky. Nově se nám místo Poláků představilo hudební trio DIVINA a duo MISTERY v baru Mirabilis. Došlo ke změnám také u animátorů, překladatelů a ostatní posádky. Dnes se zase posunoval čas a máme nyní o hodinu méně, tedy jsme od našeho času vzdáleni  - 5 hodin.

Jsme celý den na moři, cesta na Velikonoční ostrov je dlouhá a až za dva dny bychom tam měli se dostat. Proto nám nic jiného nezbývá než se věnovat jiné činnosti- zúčastnili jsme se dopoledního i odpoledního klání v soutěžích, které máme rádi. Večer po opět výborné večeři v divadle byl kouzelník Martin. Je velmi známý v Itálii, kde často vystupuje v televizi. Jeho program se musel líbit snad každému, předvedl velice dobré triky a opět si vybral z diváků Krisovu manželku Roxanu a Rusku Galinu, snad nejatraktivnější mladou ženu . Překvapení na nás čekalo v kajutě, kde nás vítal kyblík se šampaňským a dvěma skleničkami. Totiž v uplynulých dnech jsme vyplňovali dotazník, ve kterém jsme všechno hodnotili výborně a navíc jsme navrhli, některá možná řešení, které snad částečně se budou realizovat. Šampaňské nám poslal ředitel hotelového sektoru Rino Rivieccio jako poděkování za náš návrh.

dscn8161.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Karneval na lodi COSTA

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 22
Celkem: 3044083
Měsíc: 37904
Den: 1848