Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá plavba kolem světa – den sto dvacátý šestý

Druhá plavba kolem světa – den sto dvacátý šestý

 

18.týden, do konce zbývá 1 den

Středa 11.5.2016 - 18.týden

Trasa: Southampton – Hamburg, Německo

Celý den na moři (74)

article preview

Druhá plavba kolem světa – den sto dvacátý šestý

 

18.týden, do konce zbývá 1 den

Středa 11.5.2016 - 18.týden

Trasa: Southampton – Hamburg, Německo

Celý den na moři (74)

 

Zajímavosti z Wikipedie :

Přístav je soustava ploch a zařízení, nacházející se na vhodném místě břehu řeky nebo moře. Jeho účelem je umožnit bezpečné kotvení, manipulaci s plavidly, zajištění snadné nakládky a vykládky zboží a naloďování a vyloďování osob a dopravu zboží a osob dál do vnitrozemí.

Základní stavbou přístavu je přístavní molo.

Podle umístění dělíme přístavy na říční a námořní. Námořní přístavy jsou přizpůsobeny k přijímání větších lodí. Říční přístavy přijímají lodě, jejichž velikost i ponor jsou omezeny ostatními stavbami na řekách.

 

Náš poznatek z dnešního dne :

 

Dnes prožijeme poslední kompletní den a noc na lodi. Budeme balit a připravovat zavazadla k večernímu sběrnému transportu do podpalubí, odkud budou personálem ráno po připlutí do Hamburku přemístěna do terminálu, kde si je vyzvedneme. Ani dnes nezapomeneme soutěžit a sportovat pro radost.

Jsme opět o něco těžší, než před 125 dny, kdy jsme zavazadla balili. Přibyly nějaké dárky, lodní noviny, kamínky z různých konců světa a balení nám zabralo asi 6 hodin. Před polednem jsme byli pozváni kapitánem na zhodnocení plavby. Každý obdržel skleničku šampaňského. Oba jsme jen trénovali paddle tenis a kroket a na pinec jsme se vůbec nedostali, protože v Southamptonu nastoupilo mnoho mladších lidí, kteří pingpongové stoly ovládli po celý den. Před večeří i po ní jsme zjišťovali, co všechno se změnilo v hudební produkci na této lodi. Jedno dívčí kvarteto plavbu ukončilo a nastoupilo druhé, které podle našeho názoru nedosahuje takové kvality. Také je nám trochu smutno po pianistovi „Ferdovi Berdovi“ a jeho kompozicích. Dá se říct, že se výrazně změnil i chod jídelny, kdy noví hosté samozřejmě naplno konzumují vše, co je v nabídce a bufet je poměrně plný. Stejně tak i u večeře jsou samí noví lidé, kteří vzhledem ke krátké době plavby hojněji pijí drahý lodní alkohol. Shodli jsme se, že si na lodi připadáme trochu jako mazáci. Lidé nás okukují, když hážeme kroužky nebo hrajeme kroket a zřejmě jsou na tom tak jako my na začátku plavby. Měli jsme tenkrát to štěstí, že jsme potkali Derica, který nás do všech anglických her zasvětil. Dnešní poslední den na lodi jsme si plnými doušky užili. Také jsme se rozloučili s našemi číšníky Leandrem a Carlem a dali jsme jim malý finanční dárek.

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba Southampton - Hamburg, Německo

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 52
Celkem: 3047908
Měsíc: 41060
Den: 2995