Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá plavba kolem světa – den sto dvacátý sedmý

Druhá plavba kolem světa – den sto dvacátý sedmý

 

19.týden, den poslední

Čtvrtek 12.5.2016 - 19.týden

Trasa: Hamburg, Německo – Česká republika

Odjezd do České republiky

article preview

Druhá plavba kolem světa – den sto dvacátý sedmý

 

19.týden, den poslední

Čtvrtek 12.5.2016 - 19.týden

Trasa: Hamburg, Německo – Česká republika

Odjezd do České republiky

 

Náš poznatek z dnešního dne :

 

Dnes po 125 kouzelných dnech plavbu končíme v německém přístavu Hamburg. Tehdy 7. ledna jsme viděli ledovou tříšť v přístavu, dnes nás Hamburg přivítal pěkným slunečným počasím. V těch uplynulých dnech jsme propluli více jak 45 000 námořních mil, což je zhruba stejný počet jako při naší první plavbě kolem světa v roce 2015.

Mnohem více jsme si užili elektrokol, které mají mnohem lepší jízdní vlastnosti, jsou pohodlnější a výkonnější jako elektrokola Spirit. Tímto chceme poděkovat vedení společnosti Hanscraft Praha za zapůjčení, opravdu elektrokola nám v poznávání velmi pomohla a ujetých oněch 550 km svědčí o tom, že každou projížďku jsme si užívali.

Různá drobná onemocnění, nachlazení a menší úrazy nás trochu potrápily, ale v naší aktivitě vůbec neomezovaly. Plně jsme si vychutnávali celodenní hry ve dnech, kdy jsme pluli po moři a potěšující je, že v silné mezinárodní konkurenci jsme se vůbec neztratili a získali jsme mnoho dárků. Snažili jsme se o zlepšení tištěného cestopisu s fotkami a také na cestovatelské stránky jsme tentokrát zařadili i mnoho zajímavých informací z wikipedie. Byli jsme velmi šťastni, když jsme mohli mluvit česky nejen spolu, ale i s Alanem z Irska, Josefem z New Yorku, Jindřichem a Maruškou ze Švýcarska, Elen a Danielem z Izraele a hlavně Lenkou s Ingem z Německa a nakonec i s Věrkou a Zdeňkem z USA. Průběh všech čtyř měsíců s těmito kamarády, ale i dalšími z Německa, Austrálie, Anglie i Japonska, byl pro nás velkým přínosem a jsme velmi rádi, že jsme měli možnost potkat tolik příjemných lidí, i zde nejmenovaných, kteří náš pobyt zde na lodi velmi obohatili.

Také nám bylo příjemné, kdy jsme mohli popovídat i se zaměstnanci, jako s Hankou z Olomouce, Katkou z Děčína, Evou z Irska a Galinou z Prahy. Jsme rádi, že jsme se plně věnovali poznávání nových zemí, přístavů i lidí zde žijících, snažili jsme se velmi hospodařit s penězi, ale přitom navštívit co nejvíce zajímavých míst. Neměli jsme čas na koukání na televizi, opalování a hlavně jsme se rozhodně nikdy nenudili. V porovnání s loňskou plavbou jsme velmi přivítali možnost využití bezplatné prádelny se sušičkou i možností žehlení. Přínosem bylo také, že na sportovištích zůstávalo celodenně sportovní náčiní.

Dnešní odjezd z Hamburku byl snad stejně dramatický jako náš příjezd 7. ledna. Celý den jsme zápasili s těžkými zavazadly, pořád jsme jen čekali, buď na zavazadla nebo dopravu a také asi 3 hodiny na vlak do Prahy. I když jsme měli jízdní doklad, nebyl kompletně vytištěný a měli jsme problémy s místenkami, velikostí zavazadel i jejich přesunem ve vagonu. Zjistili jsme po čtyřech měsících příjemné komunikace na lodi, že nikdo není ochoten pomoci a všechno zůstalo na nás. Velkou a obětavou pomocí byla doprava našich zavazadel z přístavu na nádraží v Altoně a zapůjčení vozíku na těžké kufry, kterou nám vyšel vstříc Petr z Německa.

Z Prahy zase nám velmi pomohl s odvozem až domů náš příznivec také Petr, ale z Moravy. Musíme také velmi poděkovat Pavlovi z Blanska za velkou trpělivost při vkládání fotek a textů na cestovatelské stránky. Bylo by třeba poděkovat i ostatním, protože za poslední léta cestování máme naše příznivce, kamarády a přátele, kteří nám drželi palce a o naše cesty se zajímali.

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba Southampton - Hamburg, Německo

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 36
Celkem: 3045890
Měsíc: 39396
Den: 2366