Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá plavba kolem světa – den čtyřicátý čtvrtý

 

Druhá plavba kolem světa – den čtyřicátý čtvrtý

7.týden, do konce zbývá 83 dnů

Pátek 19.2.2016  - 7.týden

Trasa: Melbourne - Sydney

Celý den na moři (28)

article preview

Druhá plavba kolem světa – den čtyřicátý čtvrtý

 

7.týden, do konce zbývá 83 dnů

Pátek 19.2.2016  - 7.týden

Trasa: Melbourne - Sydney

Celý den na moři (28)

 

 

 

 

Zajímavosti z Wikipedie :

 

Magnetické pole Země či geomagnetické pole je indukované magnetické pole v určitém prostoru okolo Země, ve kterém působí magnetická síla generovaná geodynamem uvnitř Země. Magnetické pole Země sahá až sto tisíc kilometrů daleko od planety. Na přivrácené straně ke Slunci je ale vlivem slunečního větru zmáčklé a na odvrácené pro změnu protáhlé. Jde o důležitý jev pro ochranu biosféry respektive pozemského života na povrchu. Velikost tohoto pole na zemském povrchu se pohybuje mezi 25 a 65 mikrotesla (od 0,25 do 0,65 Gaussů).

 

Měření v rámci projektu Swarm vykázalo trend slábnutí magnetického pole Země, není ale jasné zda jde o trvalý nebo dočasný děj. Magnetické pole Země je starší než 4 miliardy let.

 

 

 

Náš poznatek z dnešního dne :

 

 

Dnes bylo od rána docela pěkně, hlavně vítr se utišil a loď plula klidně, což bylo výhodné zejména pro naše sportovní hry. A také se nám dařilo a hlavně Luďovi, který hned ve dvou disciplinách získal prvenství a tím i vytoužené razítko. Malé kroužky je hra docela těžká a navíc nám dnes do ní naše sportovní ředitelka Jackie přidala pár novinek. A druhé vítězství v křivých koulích bylo také pořádně vybojované a proto byla i následná velká radost. Na průkazce aktivity máme už 19 razítek, na kterých se podílíme přibližně stejnou měrou.

 

Opět jsme zjistili, že překlady z angličtiny do němčiny jsou v místním denním tisku zmatečné a nepřesné, spěchali jsme před večeří do místnosti, kde se měly za razítka dávat drobné věcné odměny a zjistili jsme, že v této místnosti je jiný program. Po ověření na recepci jsme těsně před šestou našli správné místo, ale tam už bylo vše sbaleno, přestože prezentace měla být až do šesti. Rozhodli jsme se, že se tedy pokusíme získávat další razítka a s nimi potom snad i možnost hodnotnější ceny.

 

V divadle měli být podle programu stínoherci a mysleli jsme si, že to bude stejná dvojice jako loni na Costě. Byli jsme mile překvapeni, že to pro nás nebyl známý program, ale že vystoupila jiná dvojice. Stínoherectví má asi u všech stínoherců obdobný repertoár, s doprovodem hudby a fotografií jsme viděli imitaci známých zpěváků a zpěvaček, herců i politiků.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba Melbourne - Sydney

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 23
Celkem: 3043844
Měsíc: 37665
Den: 1806