Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Devátý - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013

Den Devátý – neděle 14.7.2013 – do konce zbývá 33 dní

  durban-beachfront.jpg

Den Devátý – neděle 14.7.2013 – do konce zbývá 33 dní

4732290577_d8c33ae4cd_b.jpg

Durban je jedním z největších měst JAR, najdete je v jihoafrické provincii KwaZulu-Natal. Tato oblast je kopcovitá, s mnoha soutěskami a roklemi. Durban a jeho předměstí jsou kopcovité, s výjimkou míst v okolí centrální obchodní čtvrti a přístavu. Oblast má bouřlivou historii, např. v roce 1820 kdy proběhl konflikt mezi místními náčelníky Zulu a obchodníky se slonovinou. Durban v místním jazyce eThekwini je největší město v této provincii a třetí největší město v zemi.  Jedná se o sofistikované kosmopolitní město s více než 3,5 mil. lidí. Je známé jako svým rušným přístavem a je také významným centrem cestovního ruchu, protože město leží v teplém subtropickém klimatu.

map-south-africa.jpg

Moderní město Durban pochází z roku 1824, kdy skupina 25 mužů pod velením britského poručíka Farewella odešla z kolonie a založila osadu na severním břehu zátoky Natal, nedaleko dnešního Náměstí rozloučení. Poručíka Farewella doprovázel dobrodruh Hnery Frances Fynn, který zachránil krále Shaka z kmene Zulu a dostal jako projev vděčnosti 30 mil. pás pobřeží. V roce 1835 bylo rozhodnuto o vybudování hlavního města na území Fynn a pojmenovat jej dUrban podle tehdejšího guvernéra Cape Colony.

 

 

 

Durban má vlhké subtropické klima s horkými a vlhkými léty a příjemně teplé a suché zimy, které jsou bez mrazu. Průměrná teplota v létě se pohybuje kolem 28 ° C, zatímco v zimě je průměrná teplota je 20 ° C. Období dešťů v létě, který začíná někdy v listopadu a končí v polovině dubna. Léta jsou slunečné, horké a vlhké v průběhu dne, ale úlevu přináší odpolední nebo večerní bouřky. Město je také občas ovlivňují tropické bouře a cyklóny během cyklon sezóny, která je od 15. listopadu do 30. dubna.

 

Ve městě také 20 let pobýval Mahátma Gándhí, který zde pracoval jako právník a uplatnil zde poprvé taktiku pasivního odporu.

 

klaserie-reed-fence-b-img_5886.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 51
Celkem: 3018841
Měsíc: 12662
Den: 2792