Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Devatenáctý - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013

Den Devatenáctýstředa 24.7. 2013 – do konce zbývá 23 dní

vilanculos_and_the_bazaruto_archipelago_boat2.jpg

 

Den Devatenáctýstředa 24.7. 2013 – do konce zbývá 23 dní

2616224001_08d3e44cdb_z.jpg

 

 

SOUOSTROVÍ   BAZARUTO
 
Souostroví Bazaruto se skládá z pěti ostrovů: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina a Bangue. Souostroví je skutečně jedním z nejkrásnějších míst na africkém kontinentu. Tato oblast je nyní chráněná přírodní oblast a národní park, včetně korálových útesů kolem ostrovů, což je jediná oficiální mořská rezervace v zemi. Tento park je jedním z největších v Indickém oceánu a zásadnívliv v globální ochraně mořského prostředí.S téměř nedotčenou přírodou na zemi, souostroví si vydobylo pověst jako "perla Indického oceánu".
 
Města Vilanculos a Inhassoro jsou vstupní brány na ostrovy.  Písečné duny se nacházejí po celém souostroví a přílivové útesy a vnitrozemská slaná jezera podporují širokou škálu druhů mořských ptáků. Korálové útesy jsou domovem tisíců druhů ryb a korálů a mořských savců. Zde se nalézá největší populace moroně indického podél východního pobřeží Afriky.

Kilometr a kilometry opuštěných písečných pláží zdobí ostrov. Na závětrné straně je ostrov obklopen klidnou tyrkysovou vodou, zatímco návětrná strana nabízí ještě více izolované a nezkrotné mořské pobřeží s vlnami, které neustále buší na pobřeží.
 
Úžasné korálové útesy nabízí jedny z nejlepších potápěčských lokalit na světě. Nádherný podmořský život jako velryby, žraloci, želvy, rejnoky manta, orel křiklavý, delfíni, které lze vidět v těchto krásných a jasných vodách při viditelnosti přes 40m.

paradise-islands_6045.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 43
Celkem: 3047755
Měsíc: 40926
Den: 2937