Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Čtvrtý - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013

 Den Čtvrtýúterý 9.7. 2013 – do konce zbývá 38 dní

 victoria-and-alfred-waterfront_cape-town.jpg

 

Den Čtvrtýúterý 9.7. 2013 – do konce zbývá 38 dní

Aquarium Two Oceans, Kapský poloostrov 

Aquarium Two Oceans je jedna z největších turistických atrakcí Kapského Města - akvárium s více než 3000 zvířat. Expozice: Oceans in Contrast - Indian Ocean (teplé vody Indickooceánského mimo pobřeží JAR - korálové ryby), Oceans in Contrast - Atlantic Ocean (studené vody Atlantiku - žraloci, mořští korýši, sliznatky, medúzy, chobotnice; dotykový bazén - sasanky, ježovky...), Sappi River Meander (tučňáci brýloví a skalní, jihoafričtí ústřičníci, sladkovodní ryby), Kelp Forest (prales řas je jedna z pouhých dvou expozicí svého druhu na světě - hnědé řasy, ryby, bezobratlí), I & J Predator (akvárium s tunelem - žraloci, ryby, želvy), Frog beyond the Pond (interaktivní galerie žab), Afrisam (dětské centrum - kreslení, modelování, loutkové divadlo).

cape_town-aquarium.jpg

 Long Street je hlavní ulice se nachází v části City Bowl v Kapském Městě. Ulice je lemována mnoha knihkupectvích, různých etnických restaurací a barů. Long Street ukazuje rozmanitou kulturu a láká turisty z celého světa. Nábřeží je také odrazovým místem pro výlety do vězení na Robbin Island, kde byl Nelson Mandella vězněn přes 20 roků. K dispozici je také velké nákupní centrum a nativní řemeslné centrum v této oblasti.

 mama-africa-s-on-long.jpg

 

To, čemu se říká Cape Penisula (Kapský poloostrov) se na svém nejjižnějším výběžku skládá ze dvou částí: Cape Point a Cape of Good Hope. Cape Point je vysoká skála se starobylým, již nefunkčním majákem a je odtud parádní výhled. Mys Dobré naděje se krčí při hladině moře, asi 3 km od Cape Point a kromě nezbytné cedule se zeměpisně sporným nápisem "the south western most point of the Africa" je zde také pláž pokrytá prapodivnými obřími řasami tvaru  konzistence umělohmotných kabelů. Pohled na útesy Cape Pointu odspodu je také majestátní. Na Cape Point i Cape of Good Hope se dá dojet autem. Silničkami je protkán i zbytek rezervace. 


oceano-indiano-da-cape.jpg

V okolí je řada značených treků, podél pobřeží i vnitrozemím, pobřežní často vedou k rezivějícím vrakům lodí. Pěší výlet zde rozhodně stojí za to, místní endemitická vegetace zvaná fynbos dává krajině zvláštní ráz, spolu s bizarně tvarovanými skalkami, mořem po jedné straně a horami naproti. Téměř určitě potkáte nějakou ještěrku, želvu či pštrosy, žijí zde ale i paviáni a různé druhy antilop. O turistu zde téměř nezavadíte, protože 95% jich jenom dojede autem k ceduli na Mysu, vyfotí se a odjede. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 25
Celkem: 3044025
Měsíc: 37846
Den: 1835