Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den první pondělí 31. ledna 2011 - VENEZUELA

Poloha Venezuely

Den první - pondělí 31. ledna 2011

VENEZUELA

Počasí: ve střední Evropě v noci a ráno od -7 do -10stupňů. 

Časové pásmo: Venezuela je o pět a půl hodiny méně než u nás v Evropě, to znamená, že tento den a naše cestování do Bratislavy, přes Vídeň a Paříž do Caracasu již trvá skoro 30 hodin. Přeprava: z Vyškova do Bratislavy autem 2 hodiny, z Bratislavy do Vídně autobusem 0,5 hodiny, odlet z letiště v 7,00 hod. do Paříže přílet v 9,10 a z Paříže odlet v 10,40 let a přílet do Caracasu v 15,45 hodin tamního  času. Náklady pro 2 osoby: zatím nejsou. Hned po příjezdu Michal – náš průvodce směnil ve velice dobrém kurzu 100 USD na 700 Venezuelské Bolívaly, což je kurz oproti směnárnám dvojnásobný.

Soubor:Coat of arms of Venezuela.svg

„ Fakta a postřehy „
Z Vyškova odjíždíme za mrazivé noci v 01.hodinu, několik dní je namrzající mlha a všechno je tak nádherně obaleno sněhově bílými krystalky ledu. K autobusové stanici Mlýnská dolina dojíždíme v pohodě s hodinovým předstihem. Postupně přijíždějí účastníci mladí, ale i starší. V 4 hodiny odjíždíme autobusem do Vídně-Swechatu a zde čekáme na odbavení do Paříže-na letiště Charlese de Gaulla. Naše zavazadla jsou 2 do letadla každé po 15 kg a sebou máme další 2 zavazadla v jednom mám notebook, foto a kamera a v druhém vše potřebné pro momentální potřebu. Ještě jeden okamžik stojí za napsání. V neděli v jižní části Slovenska bylo zemětřesení s epicentrem na severu Maďarska.
„ Krok   za   krokem „
Když píši tyto řádky jsme uprostřed letu nad Atlantikem a do přistání nám zbývá 5 hodin letu a cca 5 000 km ve výšce cca 11km, cestovní rychlostí 800-900 km/hod. Letíme Airbusem 330 a na palubě je cca 300 cestujících. Dnešní den strávíme téměř 20 hodin na cestě a v letištních halách a prakticky již v tuto chvíli na všechny padá únava, ale i očekávání co bude dál. Co se týče občerstvení z Vídně do Paříže slabá přesnídávka, a z Paříže dobrá snídaně a oběd, dokonce s mandarinkou, zákuskem, čerstvým zeleninovým salátem. K pití běžné nealko nápoje, ale i pivo Heineken, bílé a červené francouzské víno i dokonce liquere J. Ještě těsně před přistáním v Caracasu byla dobrá a hodnotná večeře. Po přistání na letišti na nás čekal Michal Chmeliar náš hlavní průvodce a vysvětlil nám téměř všechno. Je mladý a velmi schopný. Tuto expedici přirovnal k maratónskému běhu, kdy celá trasa je velice náročná, ale čeká na nás veliké množství neskutečných zážitků - no uvidíme - snad z tohoto střípek zážitků se mě podaří sepsat a poslat na web stránky k informaci pro všechny známé i neznámé přátele. Dnes jsem nefotografoval, nebylo ani co, v příštích dnech bych rád toto napravil. Další asi 2 dny se po internetu neozvu, odjíždíme na venezuelské safari do divočiny, kde nejde internet, ale zas bude co fotit, tak snad to všechno vyjde.   
 

Soubor:Caracas-downtown.jpg

Večer venezuelského času kdy u nás už byla půlnoc, byla první bojová porada, zúčastnilo se jí všech 18 účastníků expedice z toho 2 průvodci, 2 moravané, 16 slováků a z toho 7 žen a zbytek 11 mužů. Hlavní slovo měl průvodce Michal a jeden litr velice dobré láhve venezuelského rumu. Zítra ještě dopoledne budeme v Caracasu (5 milionové metropole Venezuely), takže se pokusím poslat několik fotek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 61
Celkem: 3058617
Měsíc: 46253
Den: 3191