Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den třicátý první sobota 26. září 2009

Obrazek

 

 

31. den -  26. září  2009  sobota -   do konce zbývá jen jeden den

 

Obrazek

 

 

Kutub Minar - minaret a železný nerezavějící sloup z 12.století zajímavý nejen původem - nikdo neví jeho původ a zajímavý je z metalurgického hlediska,je vyroben z 98% čistého železa,Obrazek na minaret, který je nejvyšší a nejstarší z celé Indie (výška cca 60 m.) nebyl přístup z důvodu sebevražd skokem z něho, ostatní budovy jsou více méně zbořeniny. Nepříjemné je, že toto místo je dost ovlivněno startem a přistáním letadel z dillijského letiště.

 

ObrazekHanańunova hrobka vládců z r. 1564   s krásnými parky byla další z pamětihodností hlavního města Indie a také současně využívané paláce jako je červená pevnost -  bývalé sídlo panovníka a brána Indie, monument připomínající Vítězný oblouk v Paříži, sídlo presidenta a parlamentu jsme shlédli jen z povzdálí, toto je vystavěno v monumentálním duchu v široké ulici zasazené do zeleně parků.

 

ObrazekUž před půlnocí jsme se všichni unaveni odebrali do taxíků s cílem odletět z letiště z Nového Dillí v neděli ve 4.20 hodin, bylo zpoždění a odlet byl posunut o 2 hodiny později, měli jsme obavy, zda přípoj z Istanbulu a překládání batožin na transfer do Prahy bude bezproblémový - ano vše proběhlo k naší spokojenosti a dokonce v Praze jsme byli o několik minut dříve jak bylo určeno letovým řádem. Chci vyzvednout i leteckou společnost Turkish Airlines, kde nám dávali mnoho chutného jídla včetně tekutin a alkoholu.

 

 

Náhledy fotografií ze složky New Dehli, Indie

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 48
Celkem: 3018450
Měsíc: 12271
Den: 2675