Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den šestnáctý pátek 11. září 2009

Obrazek

16. den -  11. září  2009   pátek    -   polovina expedice ! – zbývá 16 dnů

 

Dneska se dělí na polovinu doba expedice, ale také se dělí celá naše 12ti členná expedice na dvě poloviny, jedna bude treková a druhá bude ve  Lhase mít vlastní program.

 

Obrazek1. část – Míla, Eva, Marcela, Růženka, Anička a Mirek společně se šéfem Honzou a tibetským průvodcem půjdou na trek- nejdříve je zavezou  do klášteru ve výšce asi 4300m a oni odpoledne pokračují ve výšlapu, přespí ve stanech a další den budou  pokračovat do výšky cca 4800 m a vrátí se zpět ke klášteru.

 

Druhá polovina : Karel, Pepa, Arnošt, Jirka, Olinka a Luďa  jedou do klášteru a zůstávají ve Lhase a budou mít jiný program.

 

ObrazekVšichni kromě mne odjeli ráno opět asi 80 km z Lhasy, polovinu cesty  po velice špatné cestě do klášteru Mtshur-phu dgon, současné době opraveném, přítomni klášteře byli jen staří mniši - mladí byli na dovolené. Klášter je sídlem mnichů černých čepic s čínskými základy založené karmány z 11. století, zajímavost byla v tom, že v okolí klášteru žijí svišti, kteří byli objektem našich fotoaparátů.

 

Skupina  treková  při odchodu za slabého deště odcházela do hor,a snad bude pro všechny výstup a sestup šťastný  a druhá skupina odjela do Lhasy,

 

ObrazekJá jsem tentokrát měl vlastní program - ráno po odjezdu ostatních jsem pěšky šel ke klášteru Potala v Lhase a vystoupil sportovním tempem na osamocené skalisko s televizním vysílačem do výšky cca 250 m. Proč jsem nešel dnes a zítra na trek společně s ostatními? Protože po sportovní stránce pro mě není tato akce významná. Včerejší trek byl z mého pohledu víc zajímavý a to tím,že jsem se nemusel držet skupiny a šel svým rychlejším tempem  a na ostatní počkal a sestup byl obdobný jako byl výstup.

 

Zdravotní stav všech je vcelku dobrý, včera po výstupu trekové skupiny sice některým bolela hlava – výšková nemoc z veliké nadmořské výšky a menšího množství kyslíku ve vzduchu, ale do dnešního rána všem bolest odešla, někteří jsou jen slabě nachlazení.

 
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 18
Celkem: 3039608
Měsíc: 33429
Den: 1493