Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dvacátý osmý středa 23. září 2009

Obrazek

 

 

28. den -  23. září  2009  středa  -  do konce zbývají  4 dny

 

ObrazekBrzy ráno jsme stali a dřevěnou lodí, která něco pamatuje, byla totiž polopohnilá, zalátovaná a nenatřená jsme provedli za použití 2 místních veslařů a kormidelníka projížďku po veletoku Ganga se zaměřením na nejdůležitější spalovací gáty zde ve městě a nejdůležitější v celé Indii. K tomu dodávám, že nebožtík by měl být spálen do 24 hodin, spalovacího obřadu se zúčastňují pouze muži, ženy jsou soustředěny mimo na společném seřadišti, nejstarší syn spalovaného je oholen dohola a v samotném Varanásí probíhá kolem 200 spálení těl denně. Ganga je dost špinavá, přesto lidé se v ní koupají, perou a dokonce jako svěcenou vodu si ji berou domů v plastových lahvích.

 

ObrazekProcházka městem byla dlouhá a náročná. Chci charakterizovat Indii z mého pohledu: procházejí se zde krávy a telata, tise živí odpadky, odpadky a nepořádek je všude kolem, popelnice, odpadkové koše nikde nejsou, kanalizace také ne, splašky tečou volně po ulici - neustálý puch jednak ze spalování těl, jednak z exkrementů posvátných krav, jednak puch z odpadků, krysy, nemocní psi, vyhladovělí, věční troubení, mela, hluk, množství lidí, neustálý uliční ruch-toto je Indie. K tomu veliké množství žebráků, žen s malými dětmi, lidí s různým zdravotním postižením – přesto lidé jsou usměvaví a vůbec si tu chudobu neberou a nepřiznávají.

 

Večer jsme projížděli autem k vlaku a s ním jsme v noci odjeli do Agry. Jeli jsme dvěma terénními auty a tentokrát se všemi zavazadly uvnitř, takže jsme byli jako herinci namačkáni. Auta Tata jsou dost nepohodlná, ale když jsme vydrželi ostatní, vydržíme i toto. Tady jsme viděli, jak Indové spí na ulici, dokonce i ve středním pruhu silnice, silniční provoz i v noci je veliký a hluk neutichá - i toto je Indie.

 

Nejhorší na tom je, že se mě nedaří navázat spojení s domovem a vůbec nevím, kdy tyto řádky budou číst ti, pro které jsou určeny.

 

Náhledy fotografií ze složky Varanásí, Ganga, Indie

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 79
Celkem: 3058721
Měsíc: 46337
Den: 3234