Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN SEDMÝ - NEW YORK

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou

historické pirátské plachetnice z 18. století

„La Grace“, což znamená - „Půvabná“

DEN SEDMÝ - NEW YORK

_mg_8197.jpg

 

Neděle 29. dubna 2012 - 7.den, do konce zbývá 43 dní, první týden za námi, New York – nalodění na La Grace za 1 den

 

Chci se vrátit ještě k výstavbě New Yorku, zřejmě největší a nejrozsáhlejší práci odvedli přistěhovalci přes asi 100 lety, kdy se img_8103.jpgbudovalo metro a stavěla se většina budov včetně mrakodrapů, nyní stavební ruch se pozastavil, snad se tento historický fond udržuje, ale zřejmě již není tolik pracovitých rukou jako byly ruce mexičanů, číňanů apod. Třeba rozsah metra je převeliký jde o hustou síť tunelů vesměs se 4 kolejemi vesměs pro normální metro, které zastavuje v každé ze stanic a tzv.expres, který zastavuje jenom v některých stanicích a ostatní jen projíždí. Délka jednotlivých snad 20 linek je dá se říci i 100 km a doba jízdy z konečné na konečnou je třeba 2 hodiny- toto snad přibližuje tu obrovskou složitost tohoto starého metra, bez kterého veškerá doprava ve městě by nemohla se zvládnout.

Dnes odlétáme brzy ráno směr Dominikánská republika a její hlavní město Santo Domingo, zde však dlouho nepobudem, velmi rychle musíme se dostat nějakých 150 až 200 km do přístavu u města La Romana k přístavu Bayahibe, kde na nás čeká ta nádherná plachetnice jménem La Grace, už s Jarkem jsme poslední pasažéři, jiní naši spolucestovatelé jsou již na lodi.

Soubor:LocationDominicanRepublic.svg 

 

 

Ještě podstatnou myšlenku právě pro dnešní den je ta, že na stránkách cestovatele Luďi Hartla www.ludahartl.cz  se za necelé 3roky, kdy jsou stránky k dispozici, je navštívilo na 10.000 účastníků. Je nutné přiznat i spoluautorství Jarku Šlebodovi, protože od roku 2011 z expedice Jižní Amerikou jsou tam jeho fotky. A další fotky z plavby tam přibudou, jen to chce asi vydržet a stránky nadále sledovat.

 

 

img_7256.jpg

Toto psaní se zdá být na delší dobu jako poslední. Počínaje zítřkem zvedáme na plachetnici kotvy a odplouváme východním směrem k Evropě a nyní nemám představu, zda bude možné nějaké zápisky a fotky na tyto stránky dál dávat. V případě, bude li některý čtenář mít potřebu na loď La Grace zatelefonovat tak satelitní telefon je +870776487251 a můžete i sledovat webové stránky lodě: www.lagrace.cz.

 lagrace_logo.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Atlantik La Grace 2012 - NEW YORK závěr

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 66
Celkem: 3016658
Měsíc: 10479
Den: 1898