Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN OSMNÁCTÝ - LA GRACE – 10. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN osmnáctý – Mikuláš

img_8472.jpg

Čtvrtek 10. května 2012 - 18.den, do konce zbývá 32 dní
La Grace – Mikuláš

Mikuláš Sova zase stále a pořád se pokouší ulovit rybu z Atlantiku a toto úsilí zatím není mu nic platné, on je vlastně na této lodi nepřehlédnutelný, takový maskot. Při stavbě této lodi v Egyptě zde byl více jak půl roku, ze všech Čechů snad nejdéle.

img_8473.jpg

Ještě k tomuto velmi živému velmi drobnému vousatému chlapíkovi, kterému ještě není 40 let. Již velmi dlouho nežije v České republice, pohybuje se sám jen tak po světě, je obdarován mnohými schopnostmi a také uměním vytvářet na plážích z písku různé sochy, které ovšem dlouho nevydrží snad den maximálně několik dnů. A při této jeho tvorbě kolemjdoucí jej obdarovávají penězi a toto je vlastně jeho jediný výdělek pro obživu i cestování. Převážně žije v Londýně, je velmi pilný, skromný a tento styl života jej asi naplňuje. Ano i takový chlapec se mezi námi nachází, jsem rád, že jsem právě jeho obdaroval modro- bílým pruhovaným trikem a červenými kostičkovými kraťasy, které toto oblečení užije mnohem lépe jako já. A navíc dnes konečně si vydělal potřebné100 Euro a chybí mu dalších 100 Euro, ale to musí si vzít za někoho wachtu a dělat služby na palubě.

Celé dny se díváme na obzor kolem lodi, vidíme asi lodi do 20 kilometrů, což značí vodní plochu nějakých 320 kilometrů čtverečních a stále nic, celkem asi 2 lodě, velmi málo ryb jen voda tmavě inkoustově zbarvena s vlnkami podle momentálního větru. Jen přes den nad tuto vodní plochu obzoru jsou mraky a slunce pohybující se od obzoru východu na západ a večer při západu slunce má nad obzorem svoje místo luna- měsíc, hvězdy a mraky. Zatím jsme neměli to štěstí vidět celou krásu plně ozářené hvězdné oblohy. A ty lodě co jsme viděli je také velmi málo, nyní už ani letadla na obloze nad námi nejsou, snad jediné pozitivum je, že jsme už konečně opustili proklatý „bermudský trojúhelník“.

A že alespoň trochu fouká vítr a pomalu se posunujeme. Vlastně dnes odpoledne naše wachta tvořila rekordy já dokonce nejvyšší momentální rychlost lodi 9,2 NM za hodinu což je 9,2 x 1,852 =asi18 km za hodinu což je dost, snad tedy počáteční ztrátu budeme pomalu stahovat. Jsme 12. den na palubě La Grace, je mi trošku zle, boční náklony jsou i 30 stupňů, vlny dokážou velmi rozhoupat loď a skoro se nedá chodit po palubě. Když hodnotím situaci zde tak je dosud výborná, všichni se zatím navzájem snášíme, nejsou žádné potíže.

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 30
Celkem: 3053453
Měsíc: 43237
Den: 1948