Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN DVANÁCTÝ - LA GRACE – 4. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN dvanáctý – Bermudský trojúhelník

img_8470.jpg

Pátek 4. května 2012 - 12.den, do konce zbývá 38 dní
La Grace – Bermudský trojúhelník
 
 

Ještě jsem se nezmínil o větrných podmínkách. Po celou dobu plavby se pohybuje vítr v rozmezí mezi 12 až 20 a směr není příliš výhodný, na loď tlačí z pravoboku, nebo dokonce z protisměru, takže jednak vítr naklání loď a také, že neplujeme vždy tím směrem jakým plout máme, tedy na východní směr a my plujeme více k severu a výsledek je takový, že i když plujeme ve dne a v noci přiblížili jsme se ke Starému kontinentu – Evropě jen o 50 námořních mil a upluli jsme celkem 120 námořních mil- tedy dle mého názoru sice plujeme, ale ne ideálním směrem a budeme zřejmě muset korigovat postavení plachet, tak, abychom se nedostali až k severnímu pólu. Toto je moje úvaha, je věcí kapitána a bocmana, jak dál bude naše plavba. Přitom tyto větrné podmínky udělují rychlost lodi v rozmezí 3 až 5,5 uzlů. Jiné údaje již nemám k dispozici._mg_8404.jpg

Ale tyto podmínky byly do dnešního odpoledne. Předešlé větrné podmínky loď přiblížily v bermudském trojúhelníku“ více na sever a vzniklo téměř absolutní bezvětří, proto se skasaly všechny plachty a pluje se již ideálním kurzem. Hladina oceánu se ocitla bez vln, přestalo houpání, celou noc místo toho hučí motor.

Co je „bermudský trojúhelník“?

Jednak je umístěn těsně za Karibským mořem Atlantiku, zde je také oceán nejhlubší a hloubka dosahuje zde kolem 6000 metrů a v minulosti se zde udály poněkud zvláštní situace – například několik lodí se zde ztratilo, naopak se zde našla veliká loď na úplně klidné hladině neporušena, nevyloupena a úplně bez posádky se volně houpající i s dohořívajícím topením v kuchyni - kam se tedy celá posádka vypařila? Jindy zase vojenská letka amerických vzdušných sil se vrátila bez několika letadel, kam se poděly,  zcela jistě nebyly sestřeleny?

Vysvětlení není jednoduché, je zde teorie, že ta veliká loď, která se našla bez posádky, se dostala do pro lidi neslyšitelných vysokofrekvenčních hluků vzniklých působením vln a tito námořníci v šílenosti vyskočili z lodi a utopili se. Veliké lodě a letadla se údajně propadla a zmizela bez sebemenší stopy uvnitř oceánu tím, že právě zde je bohatá seismická činnost na dně oceánu a dochází k uvolňování metanu – zemního plynu v obrovském množství tak, že utvoří obrovskou plynnou kouli stoupající k hladině a v ní tedy lodi i letadla se náhle vnoří hluboko do oceánu a prostě zmizí.

Dnešní noční služba při kormidlování tedy proběhla při klidné hladině, takové naprosté změny toho co ještě bylo včerejšího dne, dokonce došlo k tupým úderům do lodi - to prý je srážka s plujícími želvami – prostě mnoho záhad, nezbývá než čekat, co přinesou další hodiny a dny plavby.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 41
Celkem: 3053985
Měsíc: 43517
Den: 2288