Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN DVACÁTÝ PÁTÝ - LA GRACE – 17. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN dvacátý Pátý – Jsme v polovině

_mg_8382.jpg

 

Čtvrtek 17. května 2012 – 25.den, do konce zbývá 25 dní,
La Grace – Jsme v polovině
 



Dnešním dnem s Jarkem Šlebodou jsme v polovině našeho dobrodružství, ale to jen podle plánovaného počtu dní, které jsme měli na počátku, takže zcela určitě nedoplujeme 9. 6. do Gibraltaru, jak se předpokládalo. Prožili jsme mnoho pěkného, zajímavého i poučného. Co přinesou další dny a jak dopadne naše přeplavba Atlantiku, to ukážou příští dny.

Jak jsem včera psal, veliké potíže nás asi čekají při ztrátě týdne při doplouvání na Azory. Plynu na vaření máme snad na necelých 10 dnů, také s potravinami to není slavné, snad nějaké vystačí do doplutí, ale spotřebovali jsme velké množství vody a na ní jsme závislí všichni zde na palubě. Tato loď nemá odsolovaní zařízení, takže se musí velmi a velmi s ní šetřit.
_mg_8341.jpg
Počasí nám také nepřeje, sice jsme nezažili žádnou bouřku, ale někdy prší, je chladno na opalování to rozhodně není. Nálada zde není špatná, nevím, jak kdo si připouští složitost situace, že vodu, plyn a potraviny nemáme v dostatečném množství, že nastávají potíže přibrání dalších lidí na Azorech a pokračování zpoždění i v Gibraltaru. Většina nemá zajištěno žádné spojení domů, prostě otazníků je velmi mnoho. Dnes ráno při ranní wachtě možná jsme shlédli utopeného člověka, popřípadě jen plující výstražnou záchrannou vestu a míjela naši plavební dráhu nákladní loď. Celou noc až do rána jsme pluli zcela jiným směrem a velmi pomalu, ale v průběhu rána zesílil vítr a plujeme na SVV (severovýchodvýchod) což je velmi dobrý směr, ale stále nám chybí plných 1 300 NM k připlutí na ostrov Horta, ale výpadek oproti plánu plavby je velmi vysoký.

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 58
Celkem: 3016618
Měsíc: 10439
Den: 1873