Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN DVACÁTÝ OSMÝ - LA GRACE – 20. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN dvacátý osmý – Život na palubě lodi

 

img_8484.jpg

Neděle 20. května 2012 – 28.den, do konce zbývá 22 dní,
La Grace – Život na palubě lodi


S Jarkem jsme měsíc mimo domov. Stále je na lodi kladená otázka, kdy doplujeme, čím se přepravíme, kdy se dostaneme domů. Někdo je alespoň částečně přes satelitní telefon občas ve spojení s domovem, ale já ne i tyto všechny napsané řádky tohoto cestopisu mám uložené v počítači a velmi rád bych je zaslal a nechal dát na moje internetové cestovatelské stránky, ale i tohle musí ještě počkat a stále doufám, že na Azorech se mi tohle alespoň podaří.
img_8496.jpg

 

Myslel jsem si, že plavba bude probíhat dle plánu, že bude snažší, že dny budou plynout stejně rychle jako voda kolem naší plachetnice La Grace, ale není tomu tak- ovšem vůbec si nestěžuji, jen konstatuji. Naše plavba si myslím, že dává zabrat všem bez rozdílu zkušeným jachtařům i mořeplavcům, ale asi zvlášť nám začátečníkům, kteří vlastně nevěděli, do čeho se vrhají, jaký život zde na palubě lodi vlastně je.

Plujeme už bez tří plachet jen rychlostí 4 uzlů za hodinu. Noční wachtu jsme měli od jedné do čtyř, byla zima, zamračeno, ani hvězdička, ani měsíček, jen vítr studený, který se dostává do všech kostí. Také na společné naší kajutě je zima, studený vítr se dostává přes otevřené dveře ze střední paluby dovnitř a také proudí komínovým efektem z obou otevřených dveří a z podpalubí, uvidíme, jak se to všechno projeví v dalších dnech.

Dnes navíc mám s Oldou službu v kuchyni na mytí nádobí. Už nemáme mnoho plynu na vaření, takže se benzínovým el. agregátem i dopoledne vyrábí proud a v kuchyni se používá elektrický vařič. Navíc agregát se umístil na zádi lodi, aby byl na něj snadný přístup a tím kolem kormidla je hluk, ale dá se to vydržet, vlastně zde na lodi se dá všechno vydržet, jen už konečně doplout k cíli.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 30
Celkem: 3044914
Měsíc: 38613
Den: 2017