Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN DEVATENÁCTÝ - LA GRACE – 11. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN devatenáctý – Služba na palubě

_mg_8398.jpg

Pátek 11. května 2012 – 19.den, do konce zbývá 31 dní
La Grace – Služba na palubě


Musím se ještě zmínit nebo vlastně pochválit kuchaře Iva Pokludy- nejen, že je srandista a velmi výrazná a nepřehlédnutá osoba, ale i kuchař s velikým uměním. Dokáže upéci chutný chleba, perník s ořechy i polevou a jeho dosavadní jídla jsou mimořádně vydatná a velmi dobrá. Sice na můj vkus trošku více okořeněná, ale on vaří pro pořádné chlapy-námořníky a ne pro vybíravou chásku, takže toto je vlastně strava, která zde na loď La Grace patří.

img_8505.jpg


Mořské prostředí, slaná voda zde na lodi všechno likviduje, lodní zvony, nádobí, různé kovové příchytky či oka, hřebíky na palubě, šrouby apod. i když jsou z nerezové oceli, mosazi, mědi, nejhůř na tom jsou vodovodní baterie pochromované, které po několika měsících vypadají jako kdyby je právě vytáhli z vodního vraku- prostě koroduje naprosto všechno, to co bylo řádně natřené a impregnované slanost , vítr a slunce likviduje dokonale. Jen se zdají být dostatečně proti těmto vlivům ochráněny silné a pevné polské plachtoví

Ano i dnes v noci jsme měli wachtu- čili službu na palubě, kde jsme v noci 3 hodiny a každý z nás odkormidluje 1 hodinu, není to ani tak těžká práce i když velikým větrem a rozkolíbání lodi ve vlnách chce neustálé natáčení kormidla nejvýhodnějším kurzem, abychom správně dopluli k našemu nejbližšímu cíli Azor. Dnes svítily nádherně hvězdy a také tu a tam některá padala, ale já zapomněl si přát, tak to činím nyní, přeji si, abychom vydrželi ještě těch 30 dnů ve zdraví a v pohodě na lodi a šťastně se vrátili domů. Psal jsem o hvězdičkách, ale byl jsem velice překvapen měsícem., vycházel až půlnoci, obrovská vykrojená koule a za snad půl hodiny byl měsíc poloviční a to vykrojení také nechápu, protože před 3 dny byl teprve úplněk a už tolik zde ten měsíc couvá.


 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 59
Celkem: 3019052
Měsíc: 12873
Den: 2879