Jdi na obsah Jdi na menu
 


Program Expedice Jižní Amerika 2011

 Rámcový program

„ Expedice Jižní Amerika 2011“

image001.jpg

Jedeme za dědictvím a kulturou místních indiánů, která byla doplněna o koloniální vliv vesměs španělský a portugalský. Poznáme rozdílnost jednotlivých států - exotiku, mimořádné přírodní a historické bohatství, kulturu a životní styl indiánů a místních obyvatel.

rio_corcovado.jpg  

1. až 5. den – Pondělí 31. ledna  až Pátek 4. února
Venezuela
Caracas,  rušné ekonomické centrum leží v údolí s klimatem věčného jara, centrumPlaza Caracas, rodný dům Simona Bolívara, sídlo Huga Chávese, lanovkou na Pico El Ávila s fantastickým výhledem na Caracas i Karibik. Dále město Baritas a nejlepší safari v J. Americe, Los Llanos kde jsou kajmani, anakondy, leguáni, želvy, kapybary, v řece piraně, říční delfíni a mnoho ptáků( volavky, kormoráni a jiní) a blížíme se do druhé země naší cesty do Kolumbie.

vodopad-salto_angel_venezuela.jpg

6. až 8. den – Sobota 5. února až Pondělí 7. února
Kolumbie
Bogota, hlavní město má bohatou historii, kterou proslavil Escobar a zpěvačka Shakira. Impozantní náměstí Simona Bolívara, katedrála, koloniální čtvrť Candelárie, Muzeum zlata, ale i ve výšce 2.600 m bude jistě velmi příjemně a zachutná nám jihoamerická kuchyně. Přesouváme se do 3. země naší cesty, do Ekvádoru.

bogota-kolumbie.jpg

9. až 12. den – Úterý  8. února až Čtvrtek 10. února
 Ekvádor
Quito - hlavní město Ekvádoru je na úpatí sopky Pichincha ve výšce 2 800 m.n.m. a je považované za jedno z nejklidnějších jihoamerických míst. Náměstí nezávislosti, katedrála, kostely San Francisco a Santo Domingo, La Mercet, budova tržiště, kterou projektoval sám Eifell, jistě uvidíme zlato a jednou nohou budeme na jižní a druhou na severní polokouli- budeme na rovníku Mitad del Mundo - střed světa nás jistě výjimečně překvapí. Pojedeme okolo zasněžených sopek Cotopaxi (5 897 m) a Chimborazo (6 310 m) do městečka Baňos - termálních lázní. Celodenní výlet bude také do západní části džungle Amazonského pralesa, která rozhodně společně s Andami patří mezi výrazné zážitky cesty. Pokračujeme do 4. státu naší cesty.

basilica-quito-ekvador.jpg

 

12. až 17. den – Pátek 11. února  až Středa 16. února
Peru
Lima, hlavní město Peru. Prohlídka města s koloniálním náměstím Plaza de Armas a hrobkou Pizarra, kostel s. Augustina a San Francisco s katakombami. Následuje odlet do Cuzca, kdysi centra nejmocnější indiánské říše, která vládla v Jižní Americe, prohlídka ruin v okolí města, Chrám slunce, majestátná pevnost Sacsayhuaman, incké lázně Tombo Machay, posvátné Qenko. Vláčkem se dostaneme přes mohutné Andy, vedle dravé Urumbambe až pod magické ruiny Machu Picchu. S prohlídkou novodobého divu světa,  zde budeme končit první polovinu dní naší expedice a započneme druhou polovinu ze 37 dní.
Přesuneme se peruánským venkovem k nejvýše položenému splavnému jezeru světa Titicaca, návštěva unikátních plovoucích rákosových ostrovů Los Uros. Pojedeme do 5. země našeho putování, do Bolívie.

800px-lima_plaza_mayor1---peru.jpg

18. až 21. den – Čtvrtek 17. února až  Neděle 20. února
 Bolívie
Překrásné nejvýše položené hlavní město La Paz a pohled na město v kotlině – pamětihodnosti - náměstí Plaza Murillo, San Francisco, prezidentský palác, všudypřítomní indiáni – jsme přece v nejindiánštějším státě Jižní Ameriky. Přesouváme se tři dny úchvatnou bolivijskou krajinou, laguny nejrůznějších barev, zelená laguna Verde, červená laguna Coloráda, bílá laguna Blancaa a také sopky. Navštívíme bílou solnou planinu Salar de Uyuni ve výšce 3 650 m. Uvidíme gejzíry Sol de manama ve výšce 4 800 m, snad se vykoupeme v horkých pramenech při zamrznuté laguně a pokračujeme 6. státem na naší cestě.

800px-bolivie-salar_de_uyuni-bolivie.jpg

22. až 26. den - Pondělí 21. února až Pátek 25. února
Chile
Jedeme do nejsušší pouště světa Atacama- zde prý nikdy neprší a také do vesnice „sedmi statečných“, dále Údolí mrtvých, Údolí měsíce, vystoupíme na obrovskou písečnou dunu, návštěva gejzíru El Tatio a solné laguny a dostaneme se do hlavního města Santiago de Chile - moderní metropole, Prezidentský palác La Moneda, bulváry, Metropolitní katedrála a katedrála Santiago, centrální náměstí Plaza de Armas. Ochutnáme víno z vinic Concha y Toro a jednou z nejkrásnějších cest se dostaneme do argentinského vinohradního centra- Mandoza. 7. státem našeho putování je Argentina.

800px-palacio_de_lamoneda02-chile.png

27. až 29. den – Sobota 26. února až Pondělí 28. února
Argentina
Buenos Aires nás nadchne atmosférou tanga a architekturou začátku 20. století - prohlédneme si nejširší ulici na světě se symbolem města Obeliskem, třetí nejvýznamnější operou planety Colón a balkon, z kterého Evita Perón hovořila ke svým přívržencům. Dále hřbitov Recoleta, kde je její hrob, čtvrť Boca se stadionem Diega Maradony, nákupní pěší zóna Florida. Přesuneme se dlouhou cestou ze západu na východ přes Argentinu.

800px-20060128_-_catedral_metropolitana_de_buenos_aires.jpg

30. den - Úterý  1.března 2011
Uruguay
8. státem naší cesty a jen velice krátkou zastávkou je možnost navštívit malý stát Uruguay, a jeho hlavní město Montevideo které je  na druhé straně nejširší řeky světa, se zálivem Rio de la Plata poplujeme lodí tam i zpět do Argentiny.

800px-montevideo_centro_y_puerto.jpg

31. den – Středa 2.března
Paraguay
Přijedeme na místo, kde jsou troje hranice (Argentina,Brazílie a Paraguy) a vstoupíme do Paraguaya, jediném státě Jižní Ameriky, kde je dodnes oficiálním jazykem indiánské varaní. Přírodu Paraguaje nazývají pro její přírodu Švýcarskem Jižní Ameriky a budeme na ni velice zvědaví. A tento stát je 9. v pořadí, který navštěvujeme.

450px-panteon_asuncion_paraguay.jpg

 

32. až  33. den - Čtvrtek  3.března až Pátek 4. března
vodopády Iguazú
Prohlídka nádherných vodopádů Iguazú, dvakrát větších než Niagarské vodopády a cestou přes argentinsko - brazilskou hranici se dostaneme do závěrečného 13. státu našeho expedičního putování. Snad budeme mít zde štěstí na počasí a uchování zážitků ve fotopřístrojích a kamerách.

vodopady-iguazu-paragua.jpg

34. až  37.den- Sobota  5. března až Úterý 8. března 2011
Brazílie
Projíždíme nejlidnatější a závěrečnou zemí naší cesty, Brazílií, jediným státem Jižní Ameriky, kde se hovoří portugalštinou. Dojedeme do Rio de Janero v době jarního termínu karnevalové slavnosti - prohlížíme si temperamentní velkoměsto, historické centrum s katedrálou, horu Corcovado se symbolem Ria – sochou Ježíše Krista, světoznámou pláž Copacabana s koupáním.Snad se lanovkou dostaneme i na Cukrovou homoli s fantastickým výhledem. Večer nás čeká karnevalová show, která snad bude tečkou úspěšné poznávací expedice po 10. státech Jižní Ameriky a 37. dnech zde strávených s odletem domů do Evropy přes Paříž a Vídeň.

734px-corcovado_statue01_2005-03-14.jpg

 

Jaké zážitky budou mít účastníci expedice v jednotlivých dnech, se podle postřehů jednoho z nich můžete dozvědět v rubrice: „ krok za krokem v Jižní Americe „ .
 
Bude- li naplněn tento velice náročný program, splní si zřejmě její účastníci jeden z krásných snů v jejich životě.

casova-pasma.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Chile - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 10
Celkem: 3006236
Měsíc: 57
Den: 57