Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postřehy z Expedice Jižní Afrika 2013 - Den po dni 10.8.2013

Postřehy z Expedice Jižní Afrika 2013 - Den po dni 

36. DEN, sobota 10. srpna 2013

Dnes ráno po snídani nás čekal trek ke skalním malbám. Byl docela namáhavý, cena byla 30 ND.  Šli jsme i s průvodcem, trek k namibijskému Matterhornu trval asi 3 hodiny

Pak jsme pokračovali v jízdě asi 230 km kolem pobřeží k lachtanské kolonii na View Point. Žije zde na 370 tisíc lachtanů a šakalové každou noc provádí likvidaci uhynutých, ale i mláďat a slabých lachtanů. U vyhlídkového mola, kam už se lachtani neplazí, je plno jejich stop. Je zde shromážděná obrovská spousta těchto živočichů, kteří mají jistě velkou spotřebu ryb, a nedovedu si představit, že je moře schopno všechny uživit.  Je zde také památník na připlutí portugalské lodi roku 1484, kdy vztyčili tehdy námořníci 2 kříže jako symbol portugalského královského území. Tyto byly 500 let nato replikami vztyčeny znovu i s popisem i v němčině. Po obědě jsme pokračovali v naší cestě k pobřeží koster.

Pobřeží koster – v této části pobřeží docházelo v minulosti ke ztroskotání mnoha lodí, ne nárazem na útesy, ale najetím na písek a následným zasypáním pískem. Historické vraky už příboj oceánu za ty léta zlikvidoval, viděli jsme jen už vrak ocelové lodi. Zajímavost je, že zachránění námořníci stejně po jisté době zahynuli žízní a hladem v nehostinné přímořské krajině. Swakopmund- německé krásné a čisté město u pobřeží Atlantického oceánu. Je to první krásně architektonicky stavěné město v době, kdy Namibie byla německou kolonií. Ještě před uzavřením jsme měli možnost za 20 ND se podívat do musea krystalů, ale opravdu letmo, měli jsme na to snad jen 20minut. Koupil jsem miniaturní sbírečku krystalů na památku za 30 ND. Za 180 ND jsem byl večer na steaku z antilopy skákavé s hranolky a pivem - vyzkoušel jsem jíst pokrm z místního masa. Po večeři jsme procházkou šli do kempu kolem burácejícího Atlantiku.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 42
Celkem: 3017102
Měsíc: 10923
Den: 2134