Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - desátý

dscn5889.jpg

Cestopis úžasné dlouhé plavby kolem celého světa - desátý

10.den:  15.1.2015

Čtvrtek  -   2.týden                      

Trasa:  na moři

Časové pásmo: – 3 hod.

V noci z 15.1. na 16. 1. posunujeme opět čas o hodinu méně, tedy oproti domovu budeme posunuti už o 3 hodiny méně. Moře je zamlžené celý den až do noci. Slunce ráno vychází do lehkých mraků a večer nejsou vidět žádné hvězdy.

Po snídani jsme si zacvičili. O cvičení je velký zájem hlavně mezi Francouzi a Italy. Po pár dnech na této lodi už je vidět, že jen určitý okruh lidí je aktivní a zapojují se například do různých her a soutěží.

Zúčastnili jsme se sportovní disciplíny hod „pytlíkem“ na cíl, kde jsme se v silné konkurenci oba umístili asi uprostřed,ale oběma se nám podařil pětibodový hod, což u ostatních bylo vyjimečné.

Vědomostní hra „Kdo jsem“  byla pro nás složitá, protože italští animátoři mají s němčinou problém zejména ve specielních výrazech.

V házení kruhem hula-hop na výstražný kužel z různých vzdáleností v sedě jsme opět dosáhli jen průměru a nezískali tedy žádnou z úžasných cen, kterými jsou taška s logem Costa nebo kšiltovka.

Jeden Francouz s přezdívkou Myš (asi se jmenuje Michael), který už tyto hodnotné ceny získal několikrát, je pro nás zatím nedostižným vzorem.

Naše kabina č. 5271 je ve vzorné péči malého usměvavého človíčka vlastním jménem I Wayan, kterému říkáme Honzík. Je z Bali a pracuje od rána od 6 nebo 7 hodin až do hluboké noci. Zatím jsme si nevšimli, že by měl některý den volno. Dvakrát denně uklízí naši kabinu a to velmi precizně. Všechno se jen leskne, asi musí být trochu nešťastný z našich kol a spleti káblíků od nabíječek, protože se mezi tím asi moc dobře neuklízí. Jako prvnímu jsme dali různé malé dárečky a dokonce i žluté expediční tričko.  Při večerním úklidu nám obvykle připraví nějaké překvapení z naaranžovaných látek. Dnes to byl zajíček smotaný z ručníků ozdobený brýlemi, kterých zde máme pro jistotu také velké množství na všech stolcích. Kolem osmé večer tiše ťuká na dveře s jemným voláním „program“ a donese noviny Today na další den.  Personál – ať už úklidový, číšnický nebo kuchařský  a technický je z Asie a asi většinou právě z Indonésie. Jsou všichni velmi milí, usměvaví, zdvořili a úslužní a vyznačují se velkou aktivitou.

Na večeři jsme měli tentokrát pečené sele, které se před přípravou vykostí a vyplní dalším vepřovým masem, takže servírující kuchař krájí vlastně roládu.

 

Dnes byla v divadle na programu hudba a tanec v estrádním provedení podobném známému pořadu Ein Kessel Buntes, umocněný úžasnou barevnou a laserovou šou . Divadlo má opravdu vynikající technické zázemí, které při představeních umí dokonale využít.

dscn5823.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Naše loď, kajuta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 22
Celkem: 3064136
Měsíc: 49473
Den: 2730