Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá plavba kolem světa – den šedesátý třetí

Druhá plavba kolem světa – den šedesátý třetí

 

9.týden, do konce zbývá 64 dnů

Středa 9.3.2016  - 9.týden

Trasa: Manila, Filipíny - Hongkong

Celý den na moři (39)

article preview

Druhá plavba kolem světa – den šedesátý třetí

 

9.týden, do konce zbývá 64 dnů

Středa 9.3.2016  - 9.týden

Trasa: Manila, Filipíny - Hongkong

Celý den na moři (39)

 

Zajímavosti z Wikipedie : Jihočínské moře je polouzavřené okrajové moře Tichého oceánu. Rozloha moře se pohybuje kolem 3,5·106 km2, střední hloubka je 1212 metrů, maximální hloubka dosahuje 5559 metrů.

Poloha Jihočínské moře se rozprostírá mezi Čínou, Tchaj-wanem, Filipínami (Luzon, Mindoro, Palawan), Velkými Sundami, Malajským poloostrovem a Zadní Indií.

Sousední moře Toto moře sousedí s Východočínským, Filipínským, Sibuyanským, Suluským, Jávským a Andamanským mořem.

Ostrovy a souostroví V Jihočínském moři je řada ostrovů a souostroví – Chaj-nan, Paracelské ostrovy, Spratlyho ostrovy, Anambaské ostrovy, Natunské ostrovy, Riauské ostrovy a další.

Okrajové státy Mezi země, jejichž pobřeží Jihočínské moře omývá, patří Čínská lidová republika, Tchaj-wan, Filipíny, Malajsie, Brunej, Indonésie, Thajsko, Kambodža a Vietnam. Na jeho pobřeží se nacházejí rovněž Hong-Kong, Macao a Singapur

 

Náš poznatek z dnešního dne :

 

Hned ráno jsme s nadšením chtěli poslat po delší době zápisky z dosavadní naší plavby z knihovny, kde je internetový koutek, ale zjistili jsme, že monitory tam nemají zdířku na USB, abychom mohli posílat připravené fotky a maily. Další jiskřička naděje byla večer s Lenkou, která nám pomohla jako tlumočnice. Situace je taková, že jednak internet je pomalý, a jednak se nelze jednoduše a s jistotou z lodního internetu odpojit, takže je zde velké riziko ztráty přidělených internetových minut. Jsme opět zklamaní a rozčarovaní z toho, že stejně jako při naší první plavbě i zde budeme mít potíže. Snad se situace v Číně a Japonsku změní k lepšímu.

 

Dnes za velmi horkého počasí celý den plujeme a zítra nás čeká Hong Kong na který se velmi těšíme. Máme nakoupený výlet Scenic Highlights v délce trvání 5,5 hodin. Dnes jsme se dozvěděli, že počasí bude mnohem chladnější asi 18 až 19 stupňů. Ale to vadit nebude, protože tropické horko je velice unavující, zvlášť, když skoro po celý den jsme při soutěžích a hrách na nejhornější palubě. Dnes jsme si také uvědomili, že razítek za vítězství už pár dnů nepřibylo. Dnes v házení pytlíků na cíl se z počátku dařilo Luďovi a na závěr, kdy se vzdálenost cíle velice zvětšuje,  Jana zabodovala a s velikým náskokem získala vítězství a  náše 28 razítko. Dnes protože veliký počet lidí z naší lodi končí svoji plavbu se budou opět vydávat odměny za razítka, půjdeme se tam podívat. Ano, za 26 razítek si přivezeme domů dalekohled a za 2 další razítka flešku sice s malou kapacitou, ale se znakem Cunard. Dost času nám zabere cestopis a hlavně fotky, ale je to práce, která nás baví a znovu a znovu si prohlížíme i loňské fotky a vzpomínáme a to je velmi pěkné.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sport, hry, aktivity na lodi Queen Elisabeth

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 56
Celkem: 3018176
Měsíc: 11997
Den: 2648