Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá plavba kolem světa – den šedesátý osmý

Druhá plavba kolem světa – den šedesátý osmý

 

10.týden, do konce zbývá 59 dnů

Pondělí 14.3.2016  - 10.týden

Trasa: Shanghai, Čína – Pusan, Jižní Korea

Celý den na moři (42)

article preview

Druhá plavba kolem světa – den šedesátý osmý

 

10.týden, do konce zbývá 59 dnů

Pondělí 14.3.2016  - 10.týden

Trasa: Shanghai, Čína – Pusan, Jižní Korea

Celý den na moři (42)

 

Zajímavosti z Wikipedie : Japonské moře nebo Východní moře (japonsky 日本海 [Japonské moře], korejsky 동해 [Východní moře], rusky Японское море) je okrajové moře západního Tichého oceánu.

Geografie

Japonské moře je na východě ohraničeno japonskými ostrovy Hokkaidó, Honšú a Kjúšú a ruským ostrovem Sachalin a na západě Korejským poloostrovem a pevninským Ruskem. Na jihozápadě je spojeno Korejským průlivemVýchodočínským mořem a na severu Tatarským průlivem a La Pérousovým průlivemOchotským mořem. Na východě je mezi japonskými ostrovy spojeno Cugarským a Šimonoseckým průlivemTichým oceánem.

  • Největší hloubka: 3 742 metrů
  • Průměrná hloubka: 1 752 metrů
  • Rozloha: 978 000 km²

Spor o název

Japonsko a Korea spolu vedou spor o mezinárodní název tohoto moře. Japonsko prosazuje název Japonské moře (Sea of Japan), Severní Korea Východní korejské moře (East Sea of Korea) a Jižní Korea Východní moře (East Sea).

Současné standardní mezinárodní označení (Japonské moře) bylo přijato Mezinárodním hydrografickým úřadem (International Hydrographic Bureau) v roce 1919, kdy byla Korea pod japonskou koloniální nadvládou.

Náš poznatek z dnešního dne :

 

Dnes opět plujeme po celý den. Moře mění barvu z barvy zelenomodré opět barva šedohnědá, je silný ledový vítr, který vyrábí poměrně vysoké vlny, dokonce jsou uzavřeny všechny paluby. Přesto jsme se zúčastnili několika málo sportovních her a hlavně jsme se věnovali cestopisu a fotkám. Museli jsme si z úschovy převzít naše pasy, které budou jihokorejští úředníci při našem vstupu na jejich území v Busanu a další den při výstupu v Jeju-Do opatřovat razítky. Dále jsme se rozhodli zakoupit výlety v Ománu, Dubaji, Indii a Singapuru.

Při hrách se za námi zastavila Brunhilda z Německa a zeptala se, jestli s ní a Helmutem, Lindou a Petrem nechceme zítra podniknout společný výlet taxíkem v Busanu. Rádi jsme tuto možn ost přijali, protože Linda mluví perfektně anglicky i německy a navíc prý připravila již itinerář dne.

Často diskutujeme o tom, jak je zařízeno to, aby byla na lodi neustále čerstvá zelenina a ovoce a ptali jsme se na to Hanky z Lida. Řekla nám, že se v každém přístavu vše zde dostupné dokupuje, proto se také mění sortiment ovoce. Také se nenakupuje v úplně zralém stavu, aby dozrávalo na lodi při delších přeplavbách.

V dnešních novinách byl zveřejněn počet hostů a jejich národnosti. Nejvíce je Australanů a to 508, Angličanů 452, Japonců 198, USA 195, Číňanů 120 – z toho jeden z Macaa a 89 z Hongkongu, hostů z Německa 94, z Kanady 88, z Nového Zélandu 21, z Filipín 19, z Portugalska 14, ze Švýcarska 12, z Holandska  aNorska 10 ,z Indie a Francie 9, z Rakouska 6, ze Španělska a Malaisie po 5, Rusko, Singapur, Irsko a Jižní Afrika po 4. Po dvou hostech Tajwan, Belgie, Bulharsko, Česko a po jednom Bolívie, Brazílie, Dánsko, Řecko, Honduras, Ukrajina, Venezuela, Island, Indonésie, Itálie, Jižní Korea, Mauricius, Mexiko, Srbsko a Švédsko. Takže celkový počet hostů je právě 1.814.

Luďu bolí v krku, tak jsme gala večeři i následné představení v divadle vynechali.

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba Shangai - Pusan

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 56
Celkem: 3019041
Měsíc: 12862
Den: 2872