Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá plavba kolem světa – den dvacátý pátý

Druhá plavba kolem světa – den dvacátý pátý 

 

4.týden, do konce zbývá 102 dnů

Neděle 31.1. 2016  - 4.týden

Trasa: Port Elisabeth - Reunion

Celý den na moři (14)

article preview

 Druhá plavba kolem světa – den dvacátý pátý

 

 

 

Zajímavosti z Wikipedie : Indický oceán je třetí největší oceán na Zemi, nachází se mezi východním pobřežím Afriky, jižní částí Asie, západním pobřežím Austrálie a Antarktidou.

 

Jeho rozloha je 73,556 milionu km², což představuje přibližně 20 procent povrchu světového oceánu. Obsahuje 292,131 milionu km³ vody. Na západě (20° východní délky) sousedí s Atlantickým oceánem, na jihu (60° jižní šířky) s Jižním ledovým oceánem a na východě (146°55' východní délky) s Tichým oceánem. Se Středozemním mořem jej spojuje Suezský průplav. S Jihočínským mořem je spojen Malackým průlivem.

 

Vzhledem ke své poloze je Indickým oceán nejteplejším světovým oceánem. Velká část jeho plochy se nachází v tropickém nebo subtropickém podnebném pásu. Pro oblast na sever od rovníku je charakteristické monzunové podnebí. Jižně od rovníku jsou větry mírnější.

 

Rozloha :

 

 

Vzhledem k absenci významných studených proudů dochází v Indickém oceánu pouze nízkému výlovu ryb (zejména krevety a tuňák). Podél pobřeží Afriky, Arabského poloostrova a Asie vedou důležité námořní trasy po nichž je přepravováno zboží mezi Evropou a východní Asií nebo více než 40% světové produkce ropy z oblasti Perského zálivu. Kolem somálského pobřeží a v Malackém průlivu trvá nebezpečí námořního pirátství.

 

Významné přístavy

 

 

 

Náš poznatek z dnešního dne :

 

 

 

Dnes chceme upravit fotografie a potom se plně věnovat sportovním hrám a pohybu na čerstvém vzduchu. Protože loď se hodně kýve, bude plavání asi docela obtížné.

 

Přesně tak se stalo, po celý den se loď houpá všemi směry, protože jsou vlny a fouká silný vítr, dokonce se u odpadkových košů objevily sáčky. Lidé, kteří trpí mořskou nemocí asi jen leží.

 

My jsme se věnovali hrám, kde jsme zaznamenali zlepšený výkon. To se projevilo hlavně u Jany, která zvítězila s velkým náskokem a získala už třetí razítko, které dostává pouze vítěz té které soutěže. Ve velkých kroužcích i křivých koulích se taktéž velmi dařilo, ale v oblíbené disciplině pytlíků hlavně Luďa nebodoval a byl poslední, což je velmi nečekané, protože jsme tuto hru trénovali 4 měsíce na loňské plavbě. Soutěží se nám o to lépe, že máme možnost si česky pohovořit s Jindrou, který je při sportování také moc šikovný. I přes silný vítr slunce opět silně pálilo a kdo se jeho paprskům vystavil na delší dobu, byl okamžitě spálený. Byl to jeden z klidných dnů, které jsme si užívali, večer v divadle jsme byli mile překvapení lodní taneční a pěveckou skupinou. Představení bylo choreograficky i pěvecky na vysoké úrovni, krásné kostýmy i kulisy a tentokrát bylo divadlo do posledního místečka obsazené.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Plavba Port Elisabeth - Reunion

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 84
Celkem: 3058400
Měsíc: 46111
Den: 3108