Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Třetí - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013

Den Třetípondělí 8.7. 2013 – do konce zbývá 39 dní

  volba-mys-jizni-afriky1_v.jpg

Den Třetípondělí 8.7. 2013 – do konce zbývá 39 dní

 

Kirstenbosch Botanical Garden and Cape Point a Cape of Good Hope

 

Kapský poloostrov je krajinově krásné místo, vyrůstá z něj několik poměrně vysokých kopců včetně známé 1000 m vysoké Stolové hory. Ta přitom není zdaleka jedinou horou zdobící Kapské město. Přes svoji krásnou polohu a kouzelná předměstí trpí i Kapské město neduhy velkých jihoafrických měst - vysokou kriminalitou, nebezpečnými čtvrtěmi, předměstskými slumy. K pobytu je příjemnější zvolit některé z letovisek na Kapském poloostrově jakým je například Simon´s Town. Cíl většiny návštěvníků - mys Dobré naděje - se nachází v přírodní rezervaci Cape of Good Hope Nature Reserve. Zde spatříte map.jpgrozeklané skály, moře zeleného fynbosu a vraky lodí na pobřeží. Krajinu takovou, jak ji pravděpodobně viděli první objevitelé. Cape Town má také velkou botanickou zahradu - Kirstenbosch Botanical Garden. Ta zahrnuje veškerou jihoafrickou flóru. To, čemu se říká Cape Penisula (Kapský poloostrov) se na svém nejjižnějším výběžku skládá ze dvou částí: Cape Point a Cape of Good Hope. Cape Point je vysoká skála se starobylým, již nefunkčním majákem a je odtud parádní výhled. Mys Dobré naděje se krčí při hladině moře, asi 3 km od Cape Point a kromě nezbytné cedule se zeměpisně sporným nápisem "the south western most point of the Africa" je zde také pláž pokrytá prapodivnými obřími řasami tvaru  konzistence umělohmotných kabelů. Pohled na útesy Cape Pointu odspodu je také majestátní. Na Cape Point i Cape of Good Hope se dá dojet autem. Silničkami je protkán i zbytek rezervace.

 

 

24215961_flight5.jpg 

 

 

Boulder´s Beach je pláž v Simon´s Townu, malebně posetá obrovskými oblými balvany (až skalkami), známá především jako domov kolonií tučňáků brýlových. 
Část pláže je vyhrazena pouze pro tučňáky, chodíte zde po dřevěných chodníčcích a koukáte na ptáky jako v zoo. Nenechte se tím ale odradit, je tu ale i část, kterou s tučňáky sdílí koupele chtiví lidé, turisté i místní. Tučňáci jsou na lidi zvyklí, můžete s nimi téměř ležet na dece. Pohladit se ale nenechají, pozor na jejich ostré zobáky.

 

penguins_at_boulder-s_beach-_south_africa.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 33
Celkem: 3046124
Měsíc: 39592
Den: 2477