Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Sedmnáctý - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013

Den Sedmnáctýpondělí 22.7. 2013 – do konce zbývá 25 dní 

 inhambane-20--20-20casa-20melo_resize.jpg

Den Sedmnáctýpondělí 22.7. 2013 – do konce zbývá 25 dní

246415447_268d780b9e.jpg 

Inhambane

 
Inhambane, je jedním z nejstarších měst v Mozambiku, založeno roku 1534, také jedna z nejstarších osad v jižní Africe, ovlivněná různými arabskými a portugalskými vlivy.  Inhambane se nachází v okrese Jangamo v provincii Inhamban v Mozambiku. Je to ospalé historické město ležící 485 km severně od hlavního města Maputo, nachází se na poloostrově blízko příjemného zálivu.
igreja-campinas.jpg 
Jsou zde vidět nádherné stavby z koloniální éry např. historický kostel Nossa Senhora da Conceição, s ostře řezanou věží s hodinami, který byl postaven před více než 200 lety. Vedle pošty najdete budovy, kde byli shromažďováni místní obyvatelé, před prodejem do otroctví. 
 

Tato oblast Mozambiku se může pochlubit jedním z nejkrásnějších pobřeží v Africe, pozorováním bylo zjištěno, že zde v moři žije jedna z nejpočetnějších populací manty obrovské neboli rejnok manta, který se dosahuje rozpětí až 7m a hmotnosti až 2 tuny. Pro člověka není manta nebezpečná, nemá jedové zuby, může však poranit náhodným úderem svými křídly při blízkém kontaktu. Oblast kolem Inhambane Bay tvoří různé mokřiny a rozsáhlé mangrovové bažiny, je to oblíbené místo pro pozorování ptáků. Je zde populace více než 250 plameňáků a mnoho dalších bahňáků.
 mozam-diving.jpg
Pláž Tofo Beach  se nachází 20 minut jízdy od města Inhambane, Tofo Beach je bezpochyby jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších pláž v regionu. Nachází se na východní straně poloostrova Inhambane, je to dlouhý úsek pláže ruku s mírně se svažujícími písečními dunami, od majáku na severu k mírně zakřivené zátoce na jihu. Tofo Beach je také široce známá pro pozorování žraloků a surfování.  
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jakub L. - Ne Inhambane, ale Campinas

Dobry den,
prosim, neda mi to nereagovat k jedne fotce u vaseho clanku Den Sedmnáctý - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013.
Za tyden se chystame do Mozambiku, do Maputa a Inhambane, tak jsem hledal vice info na netu a narazil na vas web.
Fotka s kostelem me docela udivila a vzpomnel, ze znam podobny z brazilskeho Campinas. V Inhambane je podle obrazku na googlu ponekud mensi. Je mozne to opravit, prosim?
Predem diky.
S pozdravem,
Jakub L.

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 55
Celkem: 3016351
Měsíc: 10172
Den: 1719