Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Jedenáctý - "Krok za krokem " Expedice Jižní Afrika 2013

Den Jedenáctýúterý 16.7. 2013 – do konce zbývá 31 dní

 3280795550_ac5f2aab9b_z.jpg

Den Jedenáctýúterý 16.7. 2013 – do konce zbývá 31 dní

 

swaziland_wallpaper.jpg

 

Méně než hodinu jízdy od jižních bran NP Kruger (Malelane a Crocodile Bridge) leží malé Království Svazijsko. A asi půl hodiny jízdy od hraničního přechodu Matsamo leží nádherné vodopády Phophonyane u důlního městečka Pigg´s Peak. Za další hodinu dojedete do NP Malolotja, kde žije vzácné ptactvo a jsou tu nádherné vycházkové trasy. Dále pak za návštěvu stojí Ezulwini Valley a hlavní město Mbabane. Svazijsko se dělí na 4 paralelní oblasti od severu k jihu, je to země známá jako místo králů - je to autentické království, pokojné a mírumilovné. Rovnováha mezi tradiční a moderní kulturou dává zemi zvláštní charakter.

 swaziland_market_web1.jpg

Svazijsko získalo svou nezávislost v roce 1968 a je jedním ze tří království v Africe. V čele země stojí král King Mswati III. Svazijsko je vynikající zastávkou mezi parky KwaZulu Natal a Kruger NP.  Parky se skládají ze tří rezervací : Mlilwane Wildlife Sanctuary, Mkhaya Game Reserve a Hlane Royal National Park. Hlane a Mkhaya nabízejí Velkou pětku. Mlilwane - mezinárodní projekt záchrany antilopy koňské ( dar ze Zoo ve Dvoře Králové). V Mlilwane se nabízí i pěší safari, jízda na koních a horských kolech.

 

Mlilwane Wildlife Sanctuary je Svazijsku je památkovou rezervací a krásné, odlehlé útočiště se nachází v údolí Ezulwini, "Údolí nebes". Nachází se mezi Mbabane a Manzini.  Název 'Mlilwane "(" malý oheň "v Siswati) byl odvozen od četných požárů, ale nyní význam jako malý oheň. Sanctuary pokrývá 4560 hektarů a sestává se z jižní a severní části. Jižní část jsou rozsáhlé roviny táhnoucí se od hor Nyonyane se žulovým vrchokem známým jako "Rock of Execution".

V jihovýchodní Svazijska, srdce Lowveld, leží nádherný park s nedotčenou divočinou, útočištěm pro ohrožené druhy, které se potulují po nádherné africké buši. "Mkhaya", pojmenované dle stromu Acacia nigrescens rostoucí v parku, je domovem černého nosorožce. Návštěvníci se mohou také setkat plemene skotu SWAZI Nguni, s bílými nosorožci, slony, žirafy, buvoly, hrochy, krokodýli a rozmanitým ptactvem.

 

 

 eland_leaping_over_track_ng.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 10
Celkem: 3043559
Měsíc: 37380
Den: 1774