Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den třináctý - sobota 12. února 2011 - PERU, Lima

800px-plazasanmartin.jpg

 

Den třináctý – sobota 12. února 2011

do konce expedice zbývá 24 dní
PERU – hlavní město LIMA  
Počasí: krásně teplo nad 35 st.C
Čas. pásmo: + 6 hodin
Přeprava: chodíme pěšky
 
 
„ Krok   za   krokem „
 
Ještě zmínka o novém složení naší expedice. Z 13 nových účastníků přece je jeden Čech z Roudnice nad Labem, je to vlastně Čechoslovák, matka je z Janošíkova kraje a otec od posvátné hory všech Čechů Řípu. Dnes jsme konečně nechali vyprat špinavé prádlo z téměř 14 dní naší cesty a šli jsme na asi 2 hodinovou prohlídku města. Hlavní náměstí, kde je presidentský palác a katedrála je hezké, dále jsme šli k řece, ale vzhledem k tomu, že řeka která protéká Limou z velké části je využívána jako zdroj pitné vodu pro 8 milionů obyvatel, již tolik vody v povodí není. Byli jsme u monumentálního pomníku jednoho velice zvláštního bojovníka Španěla Fransisco Pizzar, který v 15. století společně asi s 200 španělskými bojovníky dokázal zlikvidovat nejpokrokovější inckou říši. Pro tento čin vlastně využil moment překvapení, přítomnost palných zbraní na španělské straně a dezorientace Inků po zajmutí jejich čelního představitele, který jenom on měl možnost podávat rozkazy k obraně a k poražení malé skupiny Španělů.
 
V poledne jsme byli přítomni před presidentským palácem výměnu stráží i s hudbou, dále peruánské svatby v kostele a šli jsme na oběd tentokrát v podání mořských živočichů- krabů, škeble, mušle apod., někteří z nás mají i žaludeční obtíže, takže měli dietní oběd a místní poměrně chutné pivo. Večer jsme zašli na pláž, která zdaleka není tak vyhledávaná, protože je omývaná studeným proudem od Antarktidy. Jinak dnes bylo poprvé nádherné teplo bez deště, protože jsme obklopeni nejsušší pouští světa.
 
 
 Vizitka účastníka naší Expedice Jižní Amerika 2011
Ivan Strápek
12.2.1982 = tento rok narodeniny oslavujeme v Peru a ! právě dnes b l a h o p ř e j e me!!!!!!!!!!!!
 
Vyrastal v Petrzalke a hraval sútažně basketbal.
Studoval na dalekom vychode Slovenska v Prešove, na divokom západe v Prahe a v Spanielskej Segovii. Pracoval ako kuchar, skladnik, bungee master, prekladatel, DJ aj kancelarska krysa. Okrem Ceskoslovenska zil v Spanielsku a na Islande, kde sa takmer ozenil J. Od roku 2008 robi sprievodcu, hlavne v spanielsky hovoriacich krajinach, ale aj v Azii a Severnej Afrike, alebo na Balkane. Medzi najlepsie cestovatelske zazitky patri Turecka Kapadokkia, Rumunske hory, Atlanticke pobrezie Iberskeho polostrova alebo Kuba. Vo volnom case, hlavne v letnej sezone brazdi hudobne festivaly s pojazdnym vegetarianskym bufetom. Okrem toho jazdi na horskom bicykli, hadze frisby, a zbiera vinyly.
 
Motto: „Najvacsia chyba ktoru mozes v zivote urobit, je neustale sa bat ze nejaku urobis“
 
Facebook :    IVAN BUBO
Mail:               ivan.guide1@gmail.
 

Náhledy fotografií ze složky Peru - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Helča - Zajímavost

Aloha. Teď se šíří po netu a mezi lidma nová možnost, jak vydělávat z domova, skvělé na jaro, když je hodinka, dvě času! Sama si takto vydělávám už od ledna a nemám slov, jak snadné to je. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka. Píše o tom na www.CervenaCerna.cz

Eva Chudobová - pozdrav

Já Vám tu cestu přeji, ale i tiše závidím. Tak každý den sleduji Vaše putování. Jen si to ve zdraví užívejte. Zdraví Eva

Jarka - Re: pozdrav

Dekujeme za pordrav, je to narocne, ale krasne. Zatim jsme zdravi, ale vysky jsou tezke. Jarka

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 3006248
Měsíc: 69
Den: 69