Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den třicátý třetí - pátek 4. března 2011 - BRAZÍLIE, Rio de Janeiro

img_1387.jpg

Den třicátý třetí – pátek 4.března 2011

do konce expedice zbývají 4 dny
BRAZÍLIE, Rio de Janeiro
 
Počasí: neprší, je pěkně i mraky občas odešly z výhledu            
Čas. pásmo: stejné
Přeprava: autobus městem, vláček na Corcovado, metro
 
 
„ Krok   za   krokem „
 
 
Včera večer jsme nahlédli do centra města, jsme ubytováni v hotelu Rios Presidente hotel, naproti je park, který se opravuje, takže jsme prošli okruh kolem parku, nachází se zde kavárničky, stravovací zařízení zaměřené na maso, zeleninu, ale také jogurtovna, na jedné z ulic jsme viděli obří diskodům s několika poschodími, kousek dál je byznys centrum s mrakodrapy  plnými kanceláři, kde v průběhu dne je docela čilý ruch. Ale včerejší odpoledne při průjezdem města nebylo až tak znát, že se nacházíme v nejkrásnějším městě naší planety – vidět byla smetiště, slumy v chudinských čtvrtích, záliv řeky, kde plavaly pet láhve, špína na ulicích, ale prosím, tohle je můj názor prvního seznámení s městem. Je zřejmé, že ceny zboží, jídla jsou vysoké, všechno kolem nás je zaměřeno na byznys, už zde není wifi připojení na internet zdarma, už jen za peníze, také bezpečnost na ulici hlavně po setmění a na odlehlejších místech není příliš dobrá.
 
Mám smůlu i se záznamy - foťák přestal pracovat hned v úvodu expedice ve Venezuele, kamera asi dnes, nejde nastartovat, nevím jestli se ještě rozjede jestli těch 9 hodin záznamu, půjde z pevného disku kamery stáhnout - no uvidíme, ale situace není příliš dobrá, co se týče této záležitosti.
 
img_1118.jpgDnes zatím neprší, hned ráno jsme měli autobus na obhlídku města, nejdříve jsme jeli na další novodobý div světa, kterým je 30 metrů vysoký rozpažený Ježíš Kristus- jeho socha na mimořádné hoře Corcovado, který byl vytvořen polským sochařem na počest 100 let samostatnosti Brazílie v roce 1922 - je to monument, k soše jsme jeli zubačkovým vláčkem a u sochy jsme byli půl hodiny a měli jsme i tentokrát štěstí- veliké štěstí, byla veliká oblačnost nejdříve bylo v mlze půl města vůbec jsme neviděli Cukrovou horu, přístav, pláže jen půl města s nejdelším mostem v moři, který je dlouhý 14 km a také největší fotbalový stadion světa nejslavnější, kde hrál Pelé a ostatní famózní fotbalisté - Maracana, který se právě opravuje, aby byl připraven v roce 2014 na MS ve fotbale a o 2 roky později bude Brazílie pořádat Letní olympijské hry. Později do mraků se zahalila úplně celá socha Ježíše Krista a postupně mrak odkrýval části sochy, takže jsme na malou chvíli jej spatřili v plné kráse. Ale to se postupně vynořovala z pod mraků i Cukrová homole, ukázala se i ta dosud skrytá ta nejkrásnější část města, jen Cukrová homole stále měla její vrchol i nadále ukrytá v mraku - nevadí, přece je možné i něco nevidět.
 
Moje nálada se zlepšila také tím, že moje kamera se umoudřila a zase funguje a snad vydrží až do pondělí. I nadále potíž mám s připojením na internet, tak uvidíme, jak dál. Další jízda směřovala autobusem po 4 km dlouhé údajně nejkrásnější pláži světa Copacabana i následující pláže 3km dlouhé Ipanema. Zde jsou nejluxusnější hotely a bývání na světě, zvlášť ožije každoročně o Silvestru, kdy zde jsou megakoncerty třeba Madony, Rolling Stone, tyto koncerty jsou sice zdarma, ale zde na tyto pláže se vydává také každoročně přivítat Nový rok na 2 miliony lidí a nyní kdy jsme v období karnevalu, přijíždí zde do Ria přes 3 miliony zážitků chtivých návštěvníků a mezi nimi jsme i my.
 
Co ještě uvidíme, nebo co chceme ještě zde v Riu zažít. Zítra si prohlédneme snad i Cukrovou homoli, katedrálu, která byla vystavěna k příležitosti návštěvy Papeže Jana Pavla II v 80. letech 20. století, dále opravovaný fotbalový stadion Maracana, nerosty, kterých se zde v Brazílii těží na světě nejvíc, vykoupeme se v Atlantiku na pláži Copacabana a zhlédneme zítra večer a v noci megašou Karneval v Riu na Sambadromě, což by mělo být vyvrcholení našeho maratonu, který je už dlouho přes měsíc.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mONisek - Novinka

Ahoj, máte se? Mezi čtenáři se právě šíří zajímavá možnost přivýdělku, skvělé na jaro, když je hodinka, dvě času. Sama si takto vydělávám už od ledna a penízky přibývají. Milionářku to ze mě sice neudělá, ale když to jde, tak to dojím, co to jde.. Čekujte www.CervenaCerna.cz

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 32
Celkem: 3017272
Měsíc: 11093
Den: 2222